Silliä jääpalalla, perunoita, tillivoita ja akvaviittiä
Silli ja perunat kuuluvat kesään! Tanskalainen huippukokki Claus Mayer kokkasi tällä kertaa Norjan vuorimaisemissa.
4 annosta
- 4 marinoitua silliä (käytä suolavedessä marinoituja sillejä)
- 400 g perunoita
- ¼ nippua tilliä
- Linien-akvaviittia
- suolaa
- vastarouhittua pippuria
- karkeaa ruisleipää
- voita
- vettä ja jääpalakaukalo
Valmistusohje
Jäädytä jääpalat päivää ennen. Käytä jäädyttämiseen jääpalakaukaloa.
Huuhtele perunat ja lisää ne kattilaan, jossa on vettä. Lisää suola. Keitä perunoita 10 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä ja anna perunoiden imeä itseensä lämmintä vettä ruoan tarjoamiseen asti.
Ota silli suolavedestä ja aseta se keittiöpaperille, joka imee itseensä ylimääräisen nesteen. Aseta silli jääpalalle.
Asettele lautaselle lämpimiä perunoita ja voipaloja ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Mausta lopuksi merisuolalla ja vastarouhitulla pippurilla ja valuta päälle hieman akvaviittia.
Tarjoa silli ja perunat ruisleivän ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia