Silakkalaatikko kapriksen kanssa
Hieman erilainen silakkalaatikko on hyvää pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta sopii myös alkuruoaksi tai noutopöytään. Laatikkoa voi tarjoilla myös kylmänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl ranskankermaa
- 2 munankeltuaista
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl tuoretta rakuunasilppua
- 1 tl tuoretta kirvelisilppua
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 255 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Sekoita yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi, rakuuna ja kirveli. Levitä seos silakkarullien päälle ja nosta vuoka uuniin.
3. Paista noin 25 minuuttia. Sirottele pinnalle kapriksia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan