Silakkaceviche- ja pihvit

Tällä viikolla Makuja-keittiössä herkutellaan silakoilla! Maija Silvennoisen maittava silakkaceviche ja välimerensilakat ovat vertaansa vailla. Silakkaruoat maistuvat parhaiten perunan ja ruisleivän kera.

Ainekset

  • 300 g nahattomia silakkafileitä
  • 3 rkl limemehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hienoa merisuolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna

Välimerensilakat

  • 400 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • vastajauhettua mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl hienonnettua oregaanoa

Valmistusohje

Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua noin yksi tunti.

Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kera.

Mausta kalat suolalla ja pane laakeaan uunin kestävään astiaan.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai pannulla. Kuullota siinä sipulit ja valkosipuli ja isää muut aineet ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle. Kypsennä 220 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä maalaishiivaleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat