Silakkaceviche- ja pihvit
Tällä viikolla Makuja-keittiössä herkutellaan silakoilla! Maija Silvennoisen maittava silakkaceviche ja välimerensilakat ovat vertaansa vailla. Silakkaruoat maistuvat parhaiten perunan ja ruisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g nahattomia silakkafileitä
- 3 rkl limemehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- hienoa merisuolaa
- ripaus sokeria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
Välimerensilakat
- 400 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- suolaa
- ripaus sokeria
- 1 dl tomaattimurskaa
- 2 rkl sitruunamehua
- vastajauhettua mustapippuria myllystä
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 0,5 dl hienonnettua oregaanoa
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua noin yksi tunti.
Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kera.
Mausta kalat suolalla ja pane laakeaan uunin kestävään astiaan.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai pannulla. Kuullota siinä sipulit ja valkosipuli ja isää muut aineet ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle. Kypsennä 220 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä maalaishiivaleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo