Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkaceviche- ja pihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 300 g nahattomia silakkafileitä
  • 3 rkl limemehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hienoa merisuolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna

Välimerensilakat

  • 400 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • vastajauhettua mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl hienonnettua oregaanoa

Valmistusohje

Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua noin yksi tunti.

Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kera.

Mausta kalat suolalla ja pane laakeaan uunin kestävään astiaan.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai pannulla. Kuullota siinä sipulit ja valkosipuli ja isää muut aineet ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle. Kypsennä 220 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä maalaishiivaleivän kera.

Lisää aiheesta:

Sitruunagraavatut silakatPaistetut etikkasilakatValkosipulisilakat graavattuinaHaudutettua kuhaa ja oliiviöljy-yrttikastikettaKahden juuston silakatSitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti
CevicheKananmunatonMakujaLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tällä viikolla Makuja-keittiössä herkutellaan silakoilla! Maija Silvennoisen maittava silakkaceviche ja välimerensilakat ovat vertaansa vailla. Silakkaruoat maistuvat parhaiten perunan ja ruisleivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohi-avokadoceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkaceviche- ja pihvit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Surimiceviche avokadon, papaijan ja limen kera