Siiderikastike

Siiderikastike sopii lähes kaikkien linturuokien kanssa sekä myös muulle vaalealle lihalle. Erityisen hyvin kastike sopii paistetun ankanrinnan kera.

Neljälle

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl omenasiideriä
  • 3 ½ dl vasikanlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää vasikanliemi ja siideri samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.