Sienisalaatti
Kun löydät kantarelleja, valmista niistä salaattia. Härkäpapujen kausi osuu samaan aikaan niiden kanssa, mutta ellet löydä ohuita papuja, käytä tavallisia vihreitä papuja tai ohuita vahapapuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 4 kirsikkatomaattia
- 100 g härkäpapuja, ohuita
- 200 g kantarelleja, tuoreita
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Leikkaa kesäkurpitsa tangoiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna levätä 10 minuuttia ja huuhtele suola pois. Kuori sipuli ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Paista lohkot voissa, niin että ne saavat väriä joka puolelle. Paista kesäkurpitsatangot. Halkaise tomaatit ja paista ne. Keitä pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja puolita.
2. Puhdista sienet ja harjaa ne huolellisesti. Laita ne kylmään paistinpannuun, kuumenna ja anna nesteen kiehua pois. Lisää voi ja paista sienet, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Asettele kesäkurpitsaa ja papuja neljälle lautaselle, lisää tomaatit ja sienet, päällimmäiseksi sipulia. Sekoita öljy ja viinietikka kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastike salaatille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka