Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieniminestrone udonnuudeleilla ja kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 400 g kanan koipifileetä
  • 50 g kuivattua herkkutattia
  • 1 l vettä
  • 1 dl kuivaa madeiraa
  • muutama oksa tuoretta korianteria
  • rapsiöljyä paistamiseen
  • 100 g udonnuudeleita
  • 2 salottisipulia
  • 400 g sekasieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kuivatut sienet sekä vesi, madeira ja korianteri kiehuvaksi liemeksi. Anna liemen maustua n. 2 tuntia. Siivilöi liemi.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kääri koipifileet rullalle ja kiinnitä hammastikuin. Ruskista kääryleet kultaisiksi rapsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista valmiiksi uunissa 12-15 minuuttia, kokeile tikulla, lihasta tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Anna jäähtyä ja viipaloi.

3. Murra nuudelit n. 5 cm pitkiksi paloiksi. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna salottisipulit, puhdista ja paloittele sienet. Paista sienet ja sipuli voissa ilman että ne saavat väriä, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta seos talouspaperilla tai puhtaalla pyyheliinalla.

Aloita illan juhlat jännittävällä, tummalla ja maukkaalla sienikeitolla kanan kera. Tässä on paljon makua, muttei lähes lainkaan kaloreita, hiilihydraatteja tai rasvaa. Kuivattujen sienten tulee maustua 2 tuntia, joten muista se suunnitellessasi illallista. Voit käyttää keittoon tuoreita siitakesieniä, herkkutattia ja/tai metsäherkkusieniä.

4. Kuumenna sieniliemi kiehuvaksi, lisää kanat ja sienipaistos. Anna kiehua 2-3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit. Lisää nuudelit keittoon ja koristele sipulisilpulla.

Lisää aiheesta:

Perhospastaa, kanaa ja mustia torvisieniäMetsäsieniviillokkiBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaHerkuttelijan sienifrikasséValkosipulibroileri kantarellien kera
KanapataAlkuruoatKevytSienisatoKeventäjätPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata