Siansorkka-aladobi

Riimisuolatut siansorkat eivät kuulu tämän päivän tavallisuuksiin. Jouluksi voi kuitenkin olla hauskaa kokeilla ruoanvalmistamista niistä. Tässä on herkullisen hyytelön ohje.

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattuja siansorkkia
  • 2 keltasipulia, karkeasti hienonnettuna
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 4 mausteneilikkaa
  • 6 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Huuhdo siansorkat hyvin ja raaputa mahdollinen karva pois terävällä veitsellä. Laita sorkat tilavaan pataan ja täytä vedellä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti pois.

2. Lisää sipuli ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 5-6 tuntia. Kuori usein vaahto pois. Nosta siansorkat padasta, anna niiden jäähtyä hieman ja poimi pois kaikki luut.

3. Laita lihat vedellä huuhdottuun vuokaan. Kuori tarvittaessa rasva pois liemestä ja siivilöi. Kaada sen jälkeen liemi lihojen päälle ja laita vuoka kylmään jähmettymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!