Siansorkka-aladobi

Riimisuolatut siansorkat eivät kuulu tämän päivän tavallisuuksiin. Jouluksi voi kuitenkin olla hauskaa kokeilla ruoanvalmistamista niistä. Tässä on herkullisen hyytelön ohje.

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattuja siansorkkia
  • 2 keltasipulia, karkeasti hienonnettuna
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 4 mausteneilikkaa
  • 6 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Huuhdo siansorkat hyvin ja raaputa mahdollinen karva pois terävällä veitsellä. Laita sorkat tilavaan pataan ja täytä vedellä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti pois.

2. Lisää sipuli ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 5-6 tuntia. Kuori usein vaahto pois. Nosta siansorkat padasta, anna niiden jäähtyä hieman ja poimi pois kaikki luut.

3. Laita lihat vedellä huuhdottuun vuokaan. Kuori tarvittaessa rasva pois liemestä ja siivilöi. Kaada sen jälkeen liemi lihojen päälle ja laita vuoka kylmään jähmettymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.