Sianpotkaa hapankaalilla
Riimisuolattu sianpotka on kunnollista, vanhanajan kotiruokaa. Saksassa tätä ruokalajia kutsutaan nimellä Eisbein. Hapankaalia voi ostaa valmiina kaupasta. Dijonsinappi on maukas lisä vaikka olisitkin tottunut makeampaan sinappiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg riimisuolattua sianpotkaa
- 7 kokonaista valkopippuria
- 4 kokonaista maustepippuria
- hapankaalia
- keitettyä perunaa
- dijonsinappia
Maustekimppu
- purjoa
- 1 oksa timjamia
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Laita liha runsaaseen, kylmään veteen isoon kattilaan. Kiehauta ja kuori vaahto tarkasti. Lisää maustekimppu, mauste- ja valkopippurit.
2. Anna lihan kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Kokeile paistinhaarukalla valmistumista – lihan pitää irrota luista helposti. Keitä tarvittaessa hieman lisää.
3. Lämmitä hapankaali. Tarjoile potka hapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa