Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sianpotkaa hapankaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattua sianpotkaa
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • hapankaalia
  • keitettyä perunaa
  • dijonsinappia

Maustekimppu

  • purjoa
  • 1 oksa timjamia
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Laita liha runsaaseen, kylmään veteen isoon kattilaan. Kiehauta ja kuori vaahto tarkasti. Lisää maustekimppu, mauste- ja valkopippurit.

2. Anna lihan kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Kokeile paistinhaarukalla valmistumista – lihan pitää irrota luista helposti. Keitä tarvittaessa hieman lisää.

3. Lämmitä hapankaali. Tarjoile potka hapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.

Riimisuolattu sianpotka on kunnollista, vanhanajan kotiruokaa. Saksassa tätä ruokalajia kutsutaan nimellä Eisbein. Hapankaalia voi ostaa valmiina kaupasta. Dijonsinappi on maukas lisä vaikka olisitkin tottunut makeampaan sinappiin.

Lisää aiheesta:

Historiallista hapankaalia ja sianpotkaaValkoviiniporsaanpataSiskonmakkarapataPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaIrlantilainen lammasmuhennosRuotsalainen kalopsi
PorsaanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta