Seesamipaneerattuja lohikyljyksiä

Kun valmistat kalaa ruodoilla, siitä tulee mehevämpää kuin ruodottomasta. Nämä herkulliset lohikyljykset paneerataan seesamilla.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa
  • ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 4 annosta nuudeleita
  • 1 prk pavunituja
  • 1 lime
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta pavunidut. Penslaa lohikyljykset öljyllä, suolaa ja kasta ne seesaminsiemeniin. Laita ne leikkuulaudalle kuivahtamaan hetkeksi.

2. Paista lohikyljyksiä keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Wokkaa nuudelit ja pavunidut rapsiöljyssä. Mausta soijalla ja seesamiöljyllä.

3. Tarjoile lohi nuudelipediltä limelohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.