Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g entrecôtea
  • ½ purjo, valkoinen osa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 3½ rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijaa
  • kauden salaattia
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Leikkaa puoliksi sulanut liha erittäin ohuiksi viipaleiksi kapeateräisellä, terävällä veitsellä ja suikaloi sitten viipaleet. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Sekoita lihat ja purjo seesaminsiementen, seesamiöljyn ja muutaman soijatipan kanssa.

2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne kauniisti lautasille. Rakenna lihasta ja sipulista pieni kumpu salaatinlehtien päälle.

3. Riko kananmuna ja anna valkuaisen valua pois sormiesi välistä. Tee kuoppa lihakummun keskelle ja aseta siihen varovasti munankeltuainen, yksi annosta kohti.

Tähän reseptiin on saatu inspiraatio Itä-Aasiasta. Liha tarjoillaan raakana, joten entrecôten on syytä olla erittäin hienoa. Pakasta lihaa vuorokauden verran ja anna sen sitten sulaa puoliksi, niin että sen voi leikata paperinohuiksi viipaleiksi. Jos et halua syödä lihaa raakana, voit tietenkin kuullottaa sen nopeasti kuumalla pannulla. Sekin on huippuhyvää, mutta maku on tyystin erilainen.

Lisää aiheesta:

Boeuf LyonnaiseCarpaccio tortillakoristeellaLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePorsaanlihaa ja linssejäPaistettu riisiRydbergin pihvi keltuaisella
EntrecôteGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nipan entrecote ja uuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Entrecôte ja paakarin perunat

  • 18.02.201300:00
    Korealaista

    Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Entrecôte Rossini