Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampivartaat ja vihannekset appelsiinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • ½ purjoa
  • 24 scampia
  • 4 herkkusientä

Marinadi

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl chilijauhetta
  • 4 rkl ruokaöljyä

Appelsiinikastike

  • 1 sipuli
  • 4 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 4 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 rkl Pernod'ta

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja juuriselleri ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista purjo ja leikkaa siitä pitkiä suikaleita. Kiehauta kaikki erikseen. Sekoita juurekset ja purjo ja pidä lämpimänä. Liota puuvartaat vedessä. Sekoita ruokaöljy, sitruunamehu ja chilijauhe keskenään. Anna scampien maustua seoksessa noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen, jos haluat kypsentää vartaat uunissa.

2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada joukkoon lihaliemi pienissä erissä. Lisää appelsiini- ja sitruunamehu sekä kerma. Keitä kokoon. Mausta lopuksi Pernod'lla.

3. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa. Pujota sienet ja scampit vartaisiin. Paista uunissa 275 asteessa 10 minuuttia tai parilalla 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Scampivartaat voit valmistaa uunissa, parilalla tai hiiligrillissä. Pernodn sijaan voit maustaa kastikkeen 1/4 teelusikallisella anista. Tarjoa lisukkeeksi riisiä tai villiriisisekoitusta.

Lisää aiheesta:

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastikettaPaistettua turskaa perunalumen keraUunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatKassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
Kala-äyriäisvartaatAlkuruoatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala- ja äyriäisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekoni-merikrottivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita