Scampivartaat voit valmistaa uunissa, parilalla tai hiiligrillissä. Pernodn sijaan voit maustaa kastikkeen 1/4 teelusikallisella anista. Tarjoa lisukkeeksi riisiä tai villiriisisekoitusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- ½ purjoa
- 24 scampia
- 4 herkkusientä
Marinadi
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl chilijauhetta
- 4 rkl ruokaöljyä
Appelsiinikastike
- 1 sipuli
- 4 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl sitruunamehua
- 4 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 1 rkl Pernod'ta
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja juuriselleri ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista purjo ja leikkaa siitä pitkiä suikaleita. Kiehauta kaikki erikseen. Sekoita juurekset ja purjo ja pidä lämpimänä. Liota puuvartaat vedessä. Sekoita ruokaöljy, sitruunamehu ja chilijauhe keskenään. Anna scampien maustua seoksessa noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen, jos haluat kypsentää vartaat uunissa.
2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada joukkoon lihaliemi pienissä erissä. Lisää appelsiini- ja sitruunamehu sekä kerma. Keitä kokoon. Mausta lopuksi Pernod'lla.
3. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa. Pujota sienet ja scampit vartaisiin. Paista uunissa 275 asteessa 10 minuuttia tai parilalla 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!