Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista
Tämä on nopeatekoinen juhlaruoka ja helppo valmistaa suurellekin joukolle. Lisäkkeeksi ei tarvita muuta kuin keitettyä riisiä ja patonkia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
6 hengelle
- 24 jättikatkarapua
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 600 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 purkki murskattuja tomaatteja
- 2 dl valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- tabascoa
- nokare voita
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- patonkia
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele huuhdotut herkkusienet. Kuullota sipulit lähes pehmeiksi voissa padassa, mutta älä ruskista, mausta pippurilla ja lisää tomaattipyree freesautumaan hetkeksi.
2. Lisää herkkusienet ja keitä, kunnes muodostuva neste haihtuu. Ota pata liedeltä, ripottele päälle jauhot ja sekoita. Nosta pata takaisin liedelle ja kaada tomaattimurska liemineen parissa erässä sekaan koko ajan hämmentäen. Keittele kastiketta viitisen minuuttia.
3. Keitä toisessa kattilassa rapuja hiljalleen viinissä, kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Yhdistä tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tabascotipalla. Pyöristä makua voinokareella. Tarjoile vastakeitetyn riisin ja rapean patongin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje