Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

Tämä on nopeatekoinen juhlaruoka ja helppo valmistaa suurellekin joukolle. Lisäkkeeksi ei tarvita muuta kuin keitettyä riisiä ja patonkia.

6 hengelle

  • 24 jättikatkarapua
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 600 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purkki murskattuja tomaatteja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • tabascoa
  • nokare voita

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • patonkia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele huuhdotut herkkusienet. Kuullota sipulit lähes pehmeiksi voissa padassa, mutta älä ruskista, mausta pippurilla ja lisää tomaattipyree freesautumaan hetkeksi.

2. Lisää herkkusienet ja keitä, kunnes muodostuva neste haihtuu. Ota pata liedeltä, ripottele päälle jauhot ja sekoita. Nosta pata takaisin liedelle ja kaada tomaattimurska liemineen parissa erässä sekaan koko ajan hämmentäen. Keittele kastiketta viitisen minuuttia.

3. Keitä toisessa kattilassa rapuja hiljalleen viinissä, kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Yhdistä tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tabascotipalla. Pyöristä makua voinokareella. Tarjoile vastakeitetyn riisin ja rapean patongin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.