Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on nopeatekoinen juhlaruoka ja helppo valmistaa suurellekin joukolle. Lisäkkeeksi ei tarvita muuta kuin keitettyä riisiä ja patonkia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

6 hengelle

  • 24 jättikatkarapua
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 600 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purkki murskattuja tomaatteja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • tabascoa
  • nokare voita

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • patonkia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele huuhdotut herkkusienet. Kuullota sipulit lähes pehmeiksi voissa padassa, mutta älä ruskista, mausta pippurilla ja lisää tomaattipyree freesautumaan hetkeksi.

2. Lisää herkkusienet ja keitä, kunnes muodostuva neste haihtuu. Ota pata liedeltä, ripottele päälle jauhot ja sekoita. Nosta pata takaisin liedelle ja kaada tomaattimurska liemineen parissa erässä sekaan koko ajan hämmentäen. Keittele kastiketta viitisen minuuttia.

3. Keitä toisessa kattilassa rapuja hiljalleen viinissä, kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Yhdistä tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tabascotipalla. Pyöristä makua voinokareella. Tarjoile vastakeitetyn riisin ja rapean patongin kera.

Lisää aiheesta:

Kananpoika valkoviinikastikkeessaPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaTonnikala-pennevuokaKikhernepaellaPastaa ja oliivitomaattikastikettaPaella á la Sami Garam
ÄyriäispataScampiKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata