Savustettu lohi
Omat savustusvälineet ovat kullanarvoinen aarre, mutta onneksi lohta voi ostaa kaupasta myös valmiiksi savustettuna. Koristele lohi kauniisti ja aseta tarjolle joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
1 lohi
- 2-3 kg tuoretta, perattua lohta
- 2 kg merisuolaa
- 400 g ruokosokeria (ruskeaa sokeria)
- 60 g murskattuja katajanmarjoja
- 7 jauhettua laakerinlehteä
- 80 g jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 rkl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- ½ tl sinappia
- suolaa ja pippuria
- 100 g muikunmätiä
Valmistusohje
1. Savulohi: Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat, laakerinlehdet ja pippuri ja hiero seosta lohen sisä- ja ulkopuolelle. Anna maistua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane lohi ritilän päälle ja savusta noin 80 asteessa 60-90 minuuttia.
2. Säilytä lohi viileässä tarjoiluun saakka. Irrota nahka ja pane kala tarjolle isolle vadille.
3. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Pursota seos keskelle lohta ja koristele muikunmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan