Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savustettu lohi

Shutterstock
Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

1 lohi

  • 2-3 kg tuoretta, perattua lohta
  • 2 kg merisuolaa
  • 400 g ruokosokeria (ruskeaa sokeria)
  • 60 g murskattuja katajanmarjoja
  • 7 jauhettua laakerinlehteä
  • 80 g jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • ½ tl sinappia
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g muikunmätiä

Valmistusohje

1. Savulohi: Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat, laakerinlehdet ja pippuri ja hiero seosta lohen sisä- ja ulkopuolelle. Anna maistua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane lohi ritilän päälle ja savusta noin 80 asteessa 60-90 minuuttia.

2. Säilytä lohi viileässä tarjoiluun saakka. Irrota nahka ja pane kala tarjolle isolle vadille.

3. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Pursota seos keskelle lohta ja koristele muikunmädillä.

Omat savustusvälineet ovat kullanarvoinen aarre, mutta onneksi lohta voi ostaa kaupasta myös valmiiksi savustettuna. Koristele lohi kauniisti ja aseta tarjolle joulupöytään.

Lisää aiheesta:

Graavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaTäytettyä kirjolohta foliossaLohta tillikastikkeellaVoilla maustettu graavikalaKardemummalohi ja wasabimuusiPiparjuurimarinoitua lohta
Savustettu kalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 31.05.201610:52
    Pääruoat

    Miedosti savustettua Aurajuustolohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savustettu ankerias

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä