Savusilakkasalaatti ranskalaisella sinappikastikkeella
Tämä ruokaisa, raikas salaatti sopii mainiosti lounaaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- ½ jäävuorisalaatinkerä
- 3 keitettyä keskikokoista kylmää perunaa
- 5 savusilakkaa
- 1 endiivi
- 2 omenaa
- 1 kurkku
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ½ sitruuna
Kastike
- 1 ½ dl ruokaöljyä
- ½ dl viinietikkaa
- ¼ dl vettä
- 2 tl ranskalaista sinappia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi salaatti ja endiivi, sekoita ne kulhossa. Viipaloi perunat ja sekoita ne kulhoon yhdessä fileoitujen savusilakoiden kanssa. Kuori ja kuutioi omenat, lisää salaattiin viipaloidun kurkun kera. Hienonna kananmunat ja ripottele salaatin päälle. Koristele pienillä sitruunaviipaleilla.
2. Sekoita kastike, tarjoile erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan