Savusilakkasalaatti ranskalaisella sinappikastikkeella

Tämä ruokaisa, raikas salaatti sopii mainiosti lounaaksi.

Neljälle-viidelle

  • ½ jäävuorisalaatinkerä
  • 3 keitettyä keskikokoista kylmää perunaa
  • 5 savusilakkaa
  • 1 endiivi
  • 2 omenaa
  • 1 kurkku
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ½ sitruuna

Kastike

  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ¼ dl vettä
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi salaatti ja endiivi, sekoita ne kulhossa. Viipaloi perunat ja sekoita ne kulhoon yhdessä fileoitujen savusilakoiden kanssa. Kuori ja kuutioi omenat, lisää salaattiin viipaloidun kurkun kera. Hienonna kananmunat ja ripottele salaatin päälle. Koristele pienillä sitruunaviipaleilla.

2. Sekoita kastike, tarjoile erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!