Savusilakkahyydyke

Tarjoile savusilakkahyydykettä puhvettipöydässä tai alkuruokana, välipalana, yöpalana, milloin vain. Pane tarjolle lisäksi näkkileipää. Munahakkeluskin on hyvää lisänä.

Kahdeksalle

  • 15 savusilakkaa
  • 2 sipulia silppuna
  • 1 nippu ruohosipulia silppuna
  • 1 nippu tilliä silppuna
  • 3 dl kahvikermaa
  • 2 munaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 6-7 liivatelehteä
  • maustekrassia koristeeksi

Valmistusohje

1. Perkaa ja pilko savusilakat ja sekoita (koneella) sipuli-, ruohosipuli- ja tillisilppujen kanssa. Vatkaa keskenään kerma ja munat ja sekoita savusilakkaseokseen. Mausta.

2. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota ne liosta ja sulata varovasti omassa nesteessään miedolla lämmöllä kasarissa. Sekoita hieman jäähtynyt liivateliuos tahnaan.

3. Kaavi seos vedellä huuhdottuun vuokaan. Laita kylmään yön yli. Kasta vuoan alaosa nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele maustekrassilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!