Savusilakka- ja lohiletut

Kokeile tätä loistavaa reseptiä savusilakoille tai vaihtoehtoisesti lohelle.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ohrajauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl voisulaa
  • suolaa
  • 200 g graavilohta siivuina tai savusilakkaa perattuna
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl tilliä silputtuna
  • 2 tl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita maitoon jauhot ja kananmunat. Lisää voisula, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota hetki ennen paistoa.

Lisää sopivan kuumalle lettupannulle joka kuoppaan nokare voita sekä savusilakan tai graavilohen pala. Kaada päälle lettutaikinaa. Paista letut rapeiksi ja ripsireunaisiksi kerran kääntäen. Voit tehdä myös toisessa järjestyksessä: ensin taikina, sitten kala.

Tarjoile lettujen lisukkeena lämmintä voisulaa tai vaahdotettua smetanaa, joihin lisätään runsaasti tillisilppua, rouhittua mustapippuria ja suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.