Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savusilakka- ja lohiletut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tätä loistavaa reseptiä savusilakoille tai vaihtoehtoisesti lohelle.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ohrajauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl voisulaa
  • suolaa
  • 200 g graavilohta siivuina tai savusilakkaa perattuna
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl tilliä silputtuna
  • 2 tl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita maitoon jauhot ja kananmunat. Lisää voisula, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota hetki ennen paistoa.

Lisää sopivan kuumalle lettupannulle joka kuoppaan nokare voita sekä savusilakan tai graavilohen pala. Kaada päälle lettutaikinaa. Paista letut rapeiksi ja ripsireunaisiksi kerran kääntäen. Voit tehdä myös toisessa järjestyksessä: ensin taikina, sitten kala.

Tarjoile lettujen lisukkeena lämmintä voisulaa tai vaahdotettua smetanaa, joihin lisätään runsaasti tillisilppua, rouhittua mustapippuria ja suolaa.

Lisää aiheesta:

Perunasalaatti kapriksillaPariloitu silakkatartarIsoäidin lohivanukasFriteeratut sipulirenkaatLihatäytteiset pinaattiohukaisetAntti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvit
Suolaiset letutAntti VahteraHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa