Savusilakka- ja lohiletut
Kokeile tätä loistavaa reseptiä savusilakoille tai vaihtoehtoisesti lohelle.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl ohrajauhoja
- 2 munaa
- 2 rkl voisulaa
- suolaa
- 200 g graavilohta siivuina tai savusilakkaa perattuna
- 2 dl smetanaa
- 1 dl tilliä silputtuna
- 2 tl sinappia
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Valmistusohje
Sekoita maitoon jauhot ja kananmunat. Lisää voisula, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota hetki ennen paistoa.
Lisää sopivan kuumalle lettupannulle joka kuoppaan nokare voita sekä savusilakan tai graavilohen pala. Kaada päälle lettutaikinaa. Paista letut rapeiksi ja ripsireunaisiksi kerran kääntäen. Voit tehdä myös toisessa järjestyksessä: ensin taikina, sitten kala.
Tarjoile lettujen lisukkeena lämmintä voisulaa tai vaahdotettua smetanaa, joihin lisätään runsaasti tillisilppua, rouhittua mustapippuria ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan