Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nautiskele herkullisella savulohisalaatilla. Koristele annos viiriäisen munilla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 10 kpl viiriäisen munia
  • 4 dl riisiä keitettynä
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 10 kpl retiisejä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku romaine-salaattia

Kastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 pnt tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tee kastike. Sekoita kulhossa kermaviili, hienonnettu tilli, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä mausteet. Anna maustua kylmässä.

Keitä viiriäisen munia 4 minuuttia, jäähdytä ne kylmän veden alla ja kuori.

Sekoita kulhossa varovasti riisi, paloiteltu savulohi, herneet, viipaloidut retiisit ja puolitetut tomaatit. Revi roomansalaatti tarjoiluastiaan ja kaada riisiseos päälle.

Koristele viiriäisen munilla ja lusikoi kastiketta päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 430 kcal

Proteiinia 23g (21 E%)

Hiilihydraattia 44g (41 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 18g (38 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (33 % kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,5g

Lisää aiheesta:

Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastikeTortillasalaattiLämmin lohisalaattiTäytetty lohitaskuKirkas lohikeittoYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat
LohisalaattiAlkuruoatKananmunatonGluteenitonBlinikausiGoGreenPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 20.07.202208:26
    Salaatit

    Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Graavilohisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastramia salaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera