Savulohisalaatti
Nautiskele herkullisella savulohisalaatilla. Koristele annos viiriäisen munilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 10 kpl viiriäisen munia
- 4 dl riisiä keitettynä
- 300 g lämminsavulohta
- 100 g tuoreita herneitä
- 10 kpl retiisejä
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku romaine-salaattia
Kastike
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 pnt tilliä
- 1 sitruuna
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria
Valmistusohje
Tee kastike. Sekoita kulhossa kermaviili, hienonnettu tilli, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä mausteet. Anna maustua kylmässä.
Keitä viiriäisen munia 4 minuuttia, jäähdytä ne kylmän veden alla ja kuori.
Sekoita kulhossa varovasti riisi, paloiteltu savulohi, herneet, viipaloidut retiisit ja puolitetut tomaatit. Revi roomansalaatti tarjoiluastiaan ja kaada riisiseos päälle.
Koristele viiriäisen munilla ja lusikoi kastiketta päälle.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 430 kcal
Proteiinia 23g (21 E%)
Hiilihydraattia 44g (41 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 18g (38 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (33 % kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,5g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti