Savulohilaatikko

Kalojen kuninkaasta, lohesta, valmistuu herkullista laatikkoa. Savulohilaatikkoon tarvitset kalan lisäksi riisiä, sipulia ja kermaa. Paista uunissa puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa savulohilaatikon kanssa esimerkiksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Ainekset

  • 1 l keitettyä riisiä
  • 500 g lämminsavulohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 sipuli
  • nippu tilliä
  • 4 dl kermaa (15%)
  • 25 g voita
  • pippuria

Valmistusohje

Poista lohesta ruodot ja nahka ja paloittele se.

Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi. Voitele uunivuoka reunojaan myöten ja lusikoi sinne puolet keitetystä riisistä. Ripottele tilliä ja sipulia päälle ja levitä lohipalat siihen.

Asettele kylmäsavulohiviipaleet edellisten päälle ja mausta tillillä ja pippurilla. Peitä riisillä ja kaada kerma vuokaan.

Veistä muutamia voinokareita pinnalle ja paista 180-asteisessa uunissa puolesta tunnista tuntiin, kunnes kerma on imeytynyt riisiin. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja