Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 1 l keitettyä riisiä
  • 500 g lämminsavulohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 sipuli
  • nippu tilliä
  • 4 dl kermaa (15%)
  • 25 g voita
  • pippuria

Valmistusohje

Poista lohesta ruodot ja nahka ja paloittele se.

Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi. Voitele uunivuoka reunojaan myöten ja lusikoi sinne puolet keitetystä riisistä. Ripottele tilliä ja sipulia päälle ja levitä lohipalat siihen.

Asettele kylmäsavulohiviipaleet edellisten päälle ja mausta tillillä ja pippurilla. Peitä riisillä ja kaada kerma vuokaan.

Veistä muutamia voinokareita pinnalle ja paista 180-asteisessa uunissa puolesta tunnista tuntiin, kunnes kerma on imeytynyt riisiin. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Kalojen kuninkaasta, lohesta, valmistuu herkullista laatikkoa. Savulohilaatikkoon tarvitset kalan lisäksi riisiä, sipulia ja kermaa. Paista uunissa puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa savulohilaatikon kanssa esimerkiksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Lisää aiheesta:

Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaaKalaa kookos-sipulikastikkeessaGratinoitua lohta ja kuhaaTuorejuustotäytettyä lohifileetäKalavuoatUunilohi parsalla ja herkkusienillä
LohilaatikkoKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos