Savulohilaatikko
Kalojen kuninkaasta, lohesta, valmistuu herkullista laatikkoa. Savulohilaatikkoon tarvitset kalan lisäksi riisiä, sipulia ja kermaa. Paista uunissa puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa savulohilaatikon kanssa esimerkiksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 l keitettyä riisiä
- 500 g lämminsavulohta
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 sipuli
- nippu tilliä
- 4 dl kermaa (15%)
- 25 g voita
- pippuria
Valmistusohje
Poista lohesta ruodot ja nahka ja paloittele se.
Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi. Voitele uunivuoka reunojaan myöten ja lusikoi sinne puolet keitetystä riisistä. Ripottele tilliä ja sipulia päälle ja levitä lohipalat siihen.
Asettele kylmäsavulohiviipaleet edellisten päälle ja mausta tillillä ja pippurilla. Peitä riisillä ja kaada kerma vuokaan.
Veistä muutamia voinokareita pinnalle ja paista 180-asteisessa uunissa puolesta tunnista tuntiin, kunnes kerma on imeytynyt riisiin. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti