Savukinkkua munasalaatin kera
Tarjoile tämä mukava salaatti alkuruokana, tai tuplaa reseptin määrät ja tarjoile seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 200 g lämminsavukinkkua ohuina viipaleina
- 1 avokado
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 lehtisellerin varsi
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- 2 tl puristettua limemehua
- 3 rkl majoneesia
Vinaigrette
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- kirsikkatomaatteja
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Vinaigrette: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi, ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Laita kylmään.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita vinaigretteen. Paloittele paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Säästä hieman punaista paprikaa koristeluun. Kuori ja kuutioi kananmunat. Hienonna korianteri, purista limestä mehu. Kääntele avokadovinaigrette, paprika, selleri, korianteri, lime ja kananmunat majoneesiin.
3. Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja munasalaatti niiden päälle. Kiedo kinkkuviipaleet ruusukkeiksi, ja asettele salaatin ympärille. Koristele paprikalla, kirsikkatomaateilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka