Savukalasalaatti á la Jyri Hänninen

Savustamisen suurin etu on ruokaan saatava aromi.

Ainekset

  • 400 g savukalaa (lohi, siika tms.)
  • 4 kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 purjo
  • 1 sitruunan mehu
  • salaattia

Valmistusohje

Muodosta savustimeen savu. Laita kala savustimeen ja savusta 3-6 minuuttia riippuen kalan koosta. Poista kala savustimesta ja loppukypsennä kala 180-asteisessa uunissa 6-15 minuuttia kalan koosta riippuen. Pese ja pilko salaatti. Paloittele savustettu kala. Leikkaa kananmunat lohkoiksi. Silppua tilli ja leikkaa purjo suikaleiksi. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.