Savukalasalaatti á la Jyri Hänninen
Savustamisen suurin etu on ruokaan saatava aromi.
Ainekset
- 400 g savukalaa (lohi, siika tms.)
- 4 kananmunaa
- 1 nippu tilliä
- 1 purjo
- 1 sitruunan mehu
- salaattia
Valmistusohje
Muodosta savustimeen savu. Laita kala savustimeen ja savusta 3-6 minuuttia riippuen kalan koosta. Poista kala savustimesta ja loppukypsennä kala 180-asteisessa uunissa 6-15 minuuttia kalan koosta riippuen. Pese ja pilko salaatti. Paloittele savustettu kala. Leikkaa kananmunat lohkoiksi. Silppua tilli ja leikkaa purjo suikaleiksi. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria