Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sashimia Itämeren lohesta ja kaalisalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset

  • 4 annosta

Ainekset

  • 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä

Sashimi-kastike

  • 2,5 dl kiinalaista soijakastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

Kaalisalaatti

  • puolikas kevätkaalia
  • ½ dl majoneesia
  • 1–2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl hienonnettua korianteria ja tilliä, 0,5 dl kumpaakin
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita kaikki sashimi-kastikkeen aineet. Aseta lohipalat kulhoon ja kaada kastike kalan päälle siten, että palat peittyvät. Marinoi kaloja noin 20–30 minuuttia.

Leikkaa kevätkaali ohuiksi viipaleiksi. Lisää raastettu tuore inkivääri majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita majoneesi ja kevätkaali keskenään. Asettele lautaselle lohikuutioita ja hieman kaalisalaattia.

Lisää aiheesta:

Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissaHaalea lohisalaattiSeesamilohta ja spelttirisottoaPastaa soija-kasviskastikkeellaKylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessaSitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti
KaalisalaattiLaktoositonSadonkorjuuPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti
  • 23.10.202413:10
    Nopeat ja helpot

    Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit

  • 07.05.202111:34
    Grillaus

    Coleslaw ilman majoneesia – Kari Aihisen raikas fenkolislaw

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 30.12.201514:51
    Päivän resepti

    Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

  • 10.04.201409:01
    Alkuruoat

    Aasialainen kaalisalaatti ja uppopaistettua ruusukaalia