Sashimia Itämeren lohesta ja kaalisalaattia
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä
Sashimi-kastike
- 2,5 dl kiinalaista soijakastiketta
- ½ dl hunajaa
- 2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
Kaalisalaatti
- puolikas kevätkaalia
- ½ dl majoneesia
- 1–2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 dl hienonnettua korianteria ja tilliä, 0,5 dl kumpaakin
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita kaikki sashimi-kastikkeen aineet. Aseta lohipalat kulhoon ja kaada kastike kalan päälle siten, että palat peittyvät. Marinoi kaloja noin 20–30 minuuttia.
Leikkaa kevätkaali ohuiksi viipaleiksi. Lisää raastettu tuore inkivääri majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita majoneesi ja kevätkaali keskenään. Asettele lautaselle lohikuutioita ja hieman kaalisalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan