Sapuskaa, harashoo! - Vorshmack
Vieraana Veikka Gustaffson, ruokana Vorshmack.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- n. 6 kpl suolakurkkuja
- n. 300 g lampaan lapaa
- n. 700 g lampaan niskaa
- n. 1000 g naudan paistia
- maitoa
- n. 200 g silliä
- n. 200 g anjovista
- mustapippuria
- valkopippuria
- suolaa
- korianteria
- rakuunaa
- 2 kananmunan keltuaista
- n. 2 dl kermaa
- n. 3 dl säilöttyjä punajuuria
- perunoita muusiin
- 50 g voita
- tillinippu
- smetanaa tarjoiluun
Valmistusohje
Huom! Tarvitaan lihamylly ruoanteossa!
Sillit ja naudan liha liotetaan maidossa. Naudan liha, lampaan lapa ja niska pilkotaan pieniksi paloiksi ja laitetaan kattilaan veteen kiehumaan. Kypsistä lihoista kaadetaan vesi pois ja lihan palat tehdään lihamyllyllä jauhetuksi lihaksi.
Seuraavaksi maito kaadetaan lionneista silleistä pois ja sillitkin laitetaan myllyn läpi. Myös anjoviksista kaadetaan liemi pois ja ne laitetaan myllyn läpi sillien kanssa.
Jauhettu kala ja liha sekoitetaan hyvin keskenään kulhoon. Sekaan lisätään reilut ripaukset musta- ja valkopippuria. Lisäksi lisätään suolaa noin 2 tl ja rakuunaa reilu ripaus. Sekoitetaan tasaiseksi.
Kananmunista erotellaan keltuaiset, jotka sekoitetaan lihaan. Lisätään noin 1 dl kermaa ja sekoitetaan tasaiseksi. Seos kaadetaan pitkulaiseen uunivuokaan. Paistetaan tunti niin, että joka vartin välein sekoitetaan, ettei seos jähmety yhdeksi köntiksi.
Perunamuusia varten laitetaan perunat kiehumaan. 6 suolakurkkua pilkotaan pieneksi silpuksi ja laitetaan tarjoiluastiaan. Myös säilötty punajuuri pilkotaan, jos ne ei ole säilykkeessä pilkottuna ja laitetaan tarjoiluastiaan.
Perunamuusin valmistus; noin 50g voita, 1 dl kermaa, noin 20 kpl rikottuja koriantereita ja silputtu tillinippu sekoitetaan perunoihin ja valmistetaan muusiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti