Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sapuskaa, harashoo! - Vorshmack

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vieraana Veikka Gustaffson, ruokana Vorshmack.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • n. 6 kpl suolakurkkuja
  • n. 300 g lampaan lapaa
  • n. 700 g lampaan niskaa
  • n. 1000 g naudan paistia
  • maitoa
  • n. 200 g silliä
  • n. 200 g anjovista
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
  • korianteria
  • rakuunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • n. 2 dl kermaa
  • n. 3 dl säilöttyjä punajuuria
  • perunoita muusiin
  • 50 g voita
  • tillinippu
  • smetanaa tarjoiluun

Valmistusohje

Huom! Tarvitaan lihamylly ruoanteossa!

Sillit ja naudan liha liotetaan maidossa. Naudan liha, lampaan lapa ja niska pilkotaan pieniksi paloiksi ja laitetaan kattilaan veteen kiehumaan. Kypsistä lihoista kaadetaan vesi pois ja lihan palat tehdään lihamyllyllä jauhetuksi lihaksi.

Seuraavaksi maito kaadetaan lionneista silleistä pois ja sillitkin laitetaan myllyn läpi. Myös anjoviksista kaadetaan liemi pois ja ne laitetaan myllyn läpi sillien kanssa.

Jauhettu kala ja liha sekoitetaan hyvin keskenään kulhoon. Sekaan lisätään reilut ripaukset musta- ja valkopippuria. Lisäksi lisätään suolaa noin 2 tl ja rakuunaa reilu ripaus. Sekoitetaan tasaiseksi.

Kananmunista erotellaan keltuaiset, jotka sekoitetaan lihaan. Lisätään noin 1 dl kermaa ja sekoitetaan tasaiseksi. Seos kaadetaan pitkulaiseen uunivuokaan. Paistetaan tunti niin, että joka vartin välein sekoitetaan, ettei seos jähmety yhdeksi köntiksi.

Perunamuusia varten laitetaan perunat kiehumaan. 6 suolakurkkua pilkotaan pieneksi silpuksi ja laitetaan tarjoiluastiaan. Myös säilötty punajuuri pilkotaan, jos ne ei ole säilykkeessä pilkottuna ja laitetaan tarjoiluastiaan.

Perunamuusin valmistus; noin 50g voita, 1 dl kermaa, noin 20 kpl rikottuja koriantereita ja silputtu tillinippu sekoitetaan perunoihin ja valmistetaan muusiksi.

Lisää aiheesta:

Karjalanpaisti à la JouniVorschmackSianpotkaa WesterwaldistaKaalikääryleet kastikkeellaKotitekoinen pylsySapuskaa, harashoo! – Seljanka
NaudanlihapataGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu