Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sapuskaa, harashoo! – Satzivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Roman Schatz ja Ville Haapasalo valmistavat gruusialaista Satzivia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 kokonainen kana
  • 2 porkkanaa
  • sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 30g voita
  • pieni pala inkivääriä
  • 100g saksanpähkinöitä
  • tuoretta rosmariinia
  • granaattiomena
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • punainen chili
  • 300g maissisuurimoita
  • tuoretta minttua
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • mausteseosta, jossa on muskottipähkinää, sahramia, chiliä, kuminaa ja timjamia
  • sahramia
  • tuoretta tilliä
  • ½ sitruuna
  • maissijauhoja
  • kananmunan keltuainen
  • brinza -juustoa (gruusialaista fetan kaltaista juustoa)
  • kevätsipulin varsi

Tarjoiluun

  • gruusialaista tsatsa -juomaa

Valmistusohje

Laita kana kokonaisena keittymään isoon kattilaan 1,5-2 tunnin ajaksi.

Kuori kaksi porkkanaa ja laita ne kiehumaan veteen omaan kattilaan. Kuori ja pilko pieneksi yksi sipuli ja kolme valkosipulinkynttä.

Laita pannu liedelle ja siihen voita n.30g. Lisää sipulit pannulle. Kuori pieni inkiväärinpala ja pilko se pieniksi paloiksi, noin 1 rkl verran. Lisää inkivääri pannulle sipulien joukkoon paistumaan.

Murskaa morttelissa 100 g saksanpähkinöitä ja lisää ne pannuun. Puristele vähän rosmariinia käsissä ja pilko sitten pieneksi noin 20g ja lisää kastikkeeseen.

Halkaise granaattiomena ja purista siemenistä yksi kerrallaan mehu talteen. Mehua tarvitaan noin1rkl. Lisää kastikkeeseen noin 1,5 dl smetanaa ja noin 1dl kermaa. Pilko pieneksi punaisesta chilistä noin 1 rkl verran ja lisää kastikkeeseen.

Lisää vielä n.0,5-1 dl smetanaa kastikkeeseen ja sekoita. Lisää puristettu granaattiomenan mehu kastikkeeseen.

Polentan valmistus

Laita kattilaan 300 g maissisuurimoita. Lisää kattilaan vettä 3 cm suurimoiden yli. Sekoita ja laita kiehumaan liedelle.

Puristele käsissä ja pilko tuoretta minttua 13 g ja lisää pannuun. Purista ja pilko myös tuoretta korianteria ja persiljaa pannuun.

Kaada kanaliemi talteen ja revi kanasta reiluja suupalan kokoisia paloja kastikkeeseen. Lisää pannuun muutama ripaus suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Lisää 2 dl kanalientä pannuun ja sekoita hyvin. Lisää mausteseosta (muskottipähkinä, sahrami, chili, kumina, timjami) hiukan ja muutama ripaus sahramia kastikkeeseen.

Ota porkkanat kiehumasta ja muussaa ne esim. haarukalla ja laita kastikkeeseen. Porkkana toimii myös kastikkeen suurusteena. Pilko tilliä noin 2 tl verran ja lisää kastikkeeseen. Purista ½ sitruunan mehu kastikkeeseen. Erottele kananmunasta keltuainen ja lisää se kastikkeeseen.

Lisää polentaan 1 dl maissijauhoja. Haihduta kattilasta vesi pois, jotta koostumus on kuin muusissa. Lisää seokseen n. 1tl suolaa. Syömistä varten pilko kevätsipulia pieneksi silpuksi. Viipaloi myös brinza -juustoa ohuiksi paloiksi.

Ruoka on valmista!

Tarjoilu

Levitä lautaselle polenta ns. pediksi. Levitä päälle noin 100-200 g voita sulamaan. Peitä polenta brinza -juustoviipaleilla kokonaan. Ripottele kevätsipulia polentan päälle vähän (n.1 tl). Viimeiseksi kanakastiketta kaiken päälle. Nauti tsatsa -juoman kanssa!

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenNäin valmistuu perinteinen lohikeitto – nappaa Kari Aihisen Kaappaus keittiössä -reseptit talteenKari Aihisen vinkit maukkaaseen makkarakeittoon – nappaa talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Sapuskaa, harashoo! – Sienikeitto ja tattiperunat venäläiseen tapaanJuustocurry herneiden kera
KanapataGluteenitonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata