Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 8 sämpylää

Tonnikalatäyte

  • 1 purkki tonnikalaa
  • ½ punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl kaprista
  • 1 sellerinvarsi
  • 8 mustaa kivetöntä oliivia

Kinkkutäyte

  • 100 g keittokinkkua
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 tomaatti
  • 1/4 kurkkua

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl kuivattu rakuunaa

Valmistusohje

1. Tonnikalatäyte: Valuta tonnikalan liemi ja paloittele kala kulhoon. Kuori ja silppua sipuli. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Suikaloi selleri. Sekoita keskenään tonnikala, sipuli, tomaatti, selleri ja kapris.

2. Kinkkutäyte: Suikaloi kinkku ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa kurkku pikkupaloiksi. Sekoita kaikki yhteen.

3. Kastike: Sekoita keskenään öljy, vesi, suola ja pippuri sekä rakuuna. Jaa puolet tonnikalatäytteeseen, toinen puoli tomaattitäytteeseen.

4 Leikkaa sämpylöistä kansi. Paina sämpylöiden pohjaosan pehmeää sisustaa hiukan kuopalle ja jaa täyte sämpylöille, nosta kansi päälle. Jos ota sämpylät mukaan retkelle, kääri ne yksitellen kelmuun.

Lisää aiheesta:

Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen keraPitaleipä vihannestäytteelläKinkulla ja vihannessalaatilla täytetyt sämpylätKana-kantarellipizzaTaskurapusalaatti leipäkrutonkien keraSeesamkanavartaat sämpylässä
Täytetty sämpyläLiharuokaKevytKananmunatonKeventäjätVälipalatKalaruoka

Sämpylöistäkin saa mukavan kesälounaan, puhumattakaan retkieväästä. Tässä teemme sämpylöitä kahdenlaisilla täytteillä, tonnikala- ja kinkkutäytteillä. Laske kaksi sämpylää henkeä kohti.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä
  • 14.06.201714:23
    Huomenta Suomi

    Nizzan leipä

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Pizzasämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetyt retkisämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Katkarapusämpylät