Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein
Sämpylöistäkin saa mukavan kesälounaan, puhumattakaan retkieväästä. Tässä teemme sämpylöitä kahdenlaisilla täytteillä, tonnikala- ja kinkkutäytteillä. Laske kaksi sämpylää henkeä kohti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 8 sämpylää
Tonnikalatäyte
- 1 purkki tonnikalaa
- ½ punasipuli
- 1 tomaatti
- 2 rkl kaprista
- 1 sellerinvarsi
- 8 mustaa kivetöntä oliivia
Kinkkutäyte
- 100 g keittokinkkua
- 1 pallo mozzarellaa
- 1 tomaatti
- 1/4 kurkkua
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vettä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
- ½ tl kuivattu rakuunaa
Valmistusohje
1. Tonnikalatäyte: Valuta tonnikalan liemi ja paloittele kala kulhoon. Kuori ja silppua sipuli. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Suikaloi selleri. Sekoita keskenään tonnikala, sipuli, tomaatti, selleri ja kapris.
2. Kinkkutäyte: Suikaloi kinkku ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa kurkku pikkupaloiksi. Sekoita kaikki yhteen.
3. Kastike: Sekoita keskenään öljy, vesi, suola ja pippuri sekä rakuuna. Jaa puolet tonnikalatäytteeseen, toinen puoli tomaattitäytteeseen.
4 Leikkaa sämpylöistä kansi. Paina sämpylöiden pohjaosan pehmeää sisustaa hiukan kuopalle ja jaa täyte sämpylöille, nosta kansi päälle. Jos ota sämpylät mukaan retkelle, kääri ne yksitellen kelmuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta