Samppanjahyytelö
Resepti: Sara la Fountain
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
5-6 henkilölle
- 8 liivatelehteä
- 5 1/2 dl roseesamppanjaa tai -kuohuviiniä
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl marjamehutiivistettä
- 1 1/2 dl vadelmia, tuoreita
Valmistusohje
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Seuraavaksi kaada kattilaan kuohuviini tai samppanja, lisää joukkoon myös sokeri ja marjamehutiiviste. Anna seoksen lämmmetä niin, että sokeri sulaa. Älä kiehauta, ettei alkoholi haihdu pois.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, puristettuasi niistä ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada se laseihin, joiden pohjalle on aseteltu vadelmia.
Laita lasit jääkaappiin ja anna seoksen jähmettyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan