Salviapotut
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg kiinteitä pieniä perunoita (tai uusia perunoita)
- 1 dl hyvää oliiviöljyä
- ½ puntti tuoretta salviaa
- merisuolaa
Valmistusohje
Jos kaupassa on tarjolla keskisuurta isompia perunoita, on parasta kuoria ne ja leikata hieman suupalaa isommiksi paloiksi. Tähän reseptiin sopii parhaiten melko uudet, ohutkuoriset potut, joissa ei kuoren maku peitä salvian ja öljyn aromia. Keitä ensin perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta. Jätä kattilaan. Silppua salvia ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ihan kuumaksi, nosta pois liedeltä ja kumoa salvia öljyyn. Anna tiristä hetken ja kaada öljy perunoiden päälle. Pyörittele perunoita salviassa ja mausta merisuolalla. Tarjoa esimerkiksi kalan tai lihapullien ja hillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti