Salottisipulia foliossa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676922/landscape16_9/515/290/d6e08634a0e20374082252a399902d8c/IH/932068-3935.jpg)
Jos haluat hauduttaa sipulia foliossa, valitse pieni ja pehmeänmakuinen laji. Salottisipuli on niin mietoa, että sitä voi melkeinpä syödä raakana. Mutta todellista herkkua siitä saa grillaamalla foliopaketissa. Maistuu muun muassa grilliruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 salottisipulia
- suolaa ja pippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja puolita salottisipulit. Pane ne kaksinkertaisen folion päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja laita päällimmäiseksi tuoretta rosmariinia.
2. Sulje paketit ja hauduta sipuleita hitaasti grillin yläritilällä. Käännä paketteja ja kerran grillauksen aikana. Sipulit kypsyvät noin 15 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka