Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salade Nicoise ja grillatut valkosipulileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nizzan salaatti sopii kesäisen päivän tarjottavaksi. Ja grillatut valkosipulileivät sopivat puolestaan loistavasti salaatin kanssa.

Ainekset

  • Neljälle

Salaatti

  • 4 kylmää keitettyä uutta perunaa
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 12 hentoa porkkanaa naatteineen
  • 50 g vihreitä papuja
  • 4 pientä roomansalaattikerää
  • 4 sardellifileetä
  • 16 mustaa oliivia
  • (nicoise tai ligurialaista)
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 1 iso salottisipuli
  • 1 tl dijonsinappia
  • 4 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ tl hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä, kylmäpuristettua
  • suolaa ja mustapippuria

Valkosipulileivät

  • 4 paksua viipaletta maalaisleipää
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Vatkaa yhteen sinappi, viinietikka ja hunaja, lisää öljy nauhana vatkaten. Sekoita sipulisilppu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Salaatti: Viipaloi keitetyt perunat ja halkaise tomaatit. Raaputa pikkuporkkanat puhtaiksi ja katkaise naattia, niin että sitä jää muutama sentti. Poista vihreistä pavuista kovat kannat ja keitä palkoja 1 minuutti ja porkkanoita 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele vihannekset kylmiksi juoksevassa vedessä. Jaa roomansalaattikerät neljään osaan ja suikaloi sardellit. Sekoita yhteen perunat, tomaatit, porkkanat, vihreät pavut, roomansalaatti, sardellifileet ja oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori munat ja leikkaa ne, samoin kuin sitruunakin lohkoiksi ja asettele ylimmäksi salaatille.

3. Valkosipulileivät: Grillaa leipiä molemmilta puolilta joko grillipannussa tai hiiligrillissä. Kuori valkosipulinkynsi, puolita se ja hankaa kynnen leikkauspinnoilla leipien toista puolta. Tiputa päälle vähän oliiviöljyä ja sirottele sormisuolahiutaleita. Tarjoile leivät salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Gazpacho à la KleinSandwich grillatulla kasvistäytteelläTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaLämmin kananmaksa- ja parsasalaattiKesäinen Nizzan salaattiLasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla
NizzansalaattiAlkuruoatSalaatitKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti
  • 01.07.202212:05
    Harri Syrjänen

    Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Oliivinen nizzansalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nizzan salaatti anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Klassinen Niçoisesalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Nizzansalaatti