Salade Nicoise ja grillatut valkosipulileivät
Nizzan salaatti sopii kesäisen päivän tarjottavaksi. Ja grillatut valkosipulileivät sopivat puolestaan loistavasti salaatin kanssa.
Ainekset
- Neljälle
Salaatti
- 4 kylmää keitettyä uutta perunaa
- 12 kirsikkatomaattia
- 12 hentoa porkkanaa naatteineen
- 50 g vihreitä papuja
- 4 pientä roomansalaattikerää
- 4 sardellifileetä
- 16 mustaa oliivia
- (nicoise tai ligurialaista)
- 4 keitettyä munaa
- 1 sitruuna
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 1 iso salottisipuli
- 1 tl dijonsinappia
- 4 rkl sherryviinietikkaa
- ½ tl hunajaa
- 4 rkl oliiviöljyä, kylmäpuristettua
- suolaa ja mustapippuria
Valkosipulileivät
- 4 paksua viipaletta maalaisleipää
- 1 iso valkosipulinkynsi
- kylmäpuristettua oliiviöljyä
- gourmetsuolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja silppua salottisipuli. Vatkaa yhteen sinappi, viinietikka ja hunaja, lisää öljy nauhana vatkaten. Sekoita sipulisilppu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Salaatti: Viipaloi keitetyt perunat ja halkaise tomaatit. Raaputa pikkuporkkanat puhtaiksi ja katkaise naattia, niin että sitä jää muutama sentti. Poista vihreistä pavuista kovat kannat ja keitä palkoja 1 minuutti ja porkkanoita 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele vihannekset kylmiksi juoksevassa vedessä. Jaa roomansalaattikerät neljään osaan ja suikaloi sardellit. Sekoita yhteen perunat, tomaatit, porkkanat, vihreät pavut, roomansalaatti, sardellifileet ja oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori munat ja leikkaa ne, samoin kuin sitruunakin lohkoiksi ja asettele ylimmäksi salaatille.
3. Valkosipulileivät: Grillaa leipiä molemmilta puolilta joko grillipannussa tai hiiligrillissä. Kuori valkosipulinkynsi, puolita se ja hankaa kynnen leikkauspinnoilla leipien toista puolta. Tiputa päälle vähän oliiviöljyä ja sirottele sormisuolahiutaleita. Tarjoile leivät salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan