Valmista maukas salad nicoise eli nizzansalaatti helposti ja kätevästi. Tonnikalaa sisältävä salaatti sopii niin alku- kuin pääruuaksi.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 250 g tuoretta tonnikalaa
- 4 perunaa keitettynä
- 4 kananmunaa keitettynä
- 150 g vihreitä papuja (pakaste)
- 1 punasipulia
- 10 isoa varsikaprista
- 2 luumutomaattia
- 1 pnt rucolaa
- 3 rkl seesamin siemeniä
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- suolaa
- viismaustetta
Yhden annoksen energiasisältö
Valmistusohje
Leikkaa tonnikalafileestä 2 suorakaiteen muotoista palaa. Mausta file suolalla sekä viismausteella ja pyörittele palat seesamin siemenissä. Paista fileet pannulla niin, että tonnikala jää sisältä raa´aksi. Anna hetki jäähtyä ja viipaloi kala.
Leikkaa peruna, kananmunat, punasipuli sekä tomaatit lohkoiksi.Sekoita kulhossa oliiviöljyä ja balsmicoa ja nosta perunat, punasipulit, tomaatit sekä huuhdeltu, revitty rucola joukkoon. Pyörittele aineksia jotta ne saavat makua itseensä ja kaada ne kaikki tarjoiluastiaan. Koristele salaatti kananmuna lohkoilla, sulaneilla pavuilla ja tonnikala viipaleilla.
Energiaa 380 kcal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!