Salaatti vihannesten ja kinkun kera
Julkaistu
Tässä ruoassa tarjolle asettelu on a ja o. Salaatti kannattaa valmistaa, kun löydät avokadoa hyvään hintaan. Salaatti sopii parhaiten kuumana kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g savukinkkua, ohuina viipaleina
- 2 avokadoa
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 lavakurkku
- 2 dl vihreitä oliiveja
- 1 sitruuna
- 1 rasia herneenversoja
- salaatinlehtiä
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 avokado
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kermaviiliin.
2. Huuhtele vihannekset. Leikkaa kurkku tangoiksi, halkaise avokadot ja poista kivet, lohko hedelmäliha.
3. Asettele vihannekset ja kinkku kauniisti suurelle tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan