Salaatti uusista perunoista ja kurkkuyrtistä
Julkaistu
Maukas perunasalaatti, joka esimerkiksi voi koristaa juhannuspöytää syötävine kukkineen koristeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- ¾-1 kg uusia perunoita, vastakeitettyjä
- 3-4 kevätsipulia, suikaleina
- kurkkuyrtinkukkia
- salaatinlehtiä
- noin 10 basilikanlehteä, hienonnettuna
Kastike
- 1 ¼ dl oliiviöljyä
- ¼ dl vettä
- 1 tl viinietikkaa
- 2-3 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita viipaloidut perunat, sipuli ja basilika vadilla, jonka olet vuorannut salaatinlehdillä.
2. Sekoita kastike ja lusikoi päälle.
3. Koristele kurkkuyrtinkukkasin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan