Mainos
Mainos

Tämän salaatin alkuperäisreseptissä liha on nimeltään lardon. Se on vanhaa ranskaa ja samaa alkuperää kuin esim. meidän laardi-sanamme. Lardon on kevyesti savustettuja rasvaisia sianlihasuikaleita tai kuutioita.

Neljälle

  • 200 g pekonia tai suolattua siansivua
  • salaatinlehtiä, eri lajikkeita
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • öljyä tai voita paistamiseen

Salaatinkastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • suolaa ja valkopippuria

Hyydytetyt munat

  • 1 l vettä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni tai siansivu. Poista leipäviipaleista reunat ja kuutioi viipaleet. Paista kullanruskeiksi voissa tai öljyssä. Ota leipäkuutiot pannulta ja paista pekoni- tai läskisuikaleet. Valuta ne talouspaperilla.

2. Hyydytetyt munat: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää viinietikka. Riko muna kuppiin, vähennä lämpöä ja liu'uta muna varovasti poreilevaan veteen. Kolmen minuutin kuluttua muna on valmis. Ota hyytynyt muna vedestä reikäkauhalla ja tee lopuille munille samoin kuin ensimmäiselle.

3. Sekoita öljy, viinietikka, vesi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Huuhtele salaatinlehdet, revi pienemmiksi ja jaa neljälle lautaselle. Valuta päälle kastike. Jaa lautasille lopuksi pekoni, leipäkrutongit ja hyydytetyt munat.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.