Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaatti pekonin ja hyydytetyn munan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 200 g pekonia tai suolattua siansivua
  • salaatinlehtiä, eri lajikkeita
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • öljyä tai voita paistamiseen

Salaatinkastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • suolaa ja valkopippuria

Hyydytetyt munat

  • 1 l vettä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni tai siansivu. Poista leipäviipaleista reunat ja kuutioi viipaleet. Paista kullanruskeiksi voissa tai öljyssä. Ota leipäkuutiot pannulta ja paista pekoni- tai läskisuikaleet. Valuta ne talouspaperilla.

2. Hyydytetyt munat: Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää viinietikka. Riko muna kuppiin, vähennä lämpöä ja liu'uta muna varovasti poreilevaan veteen. Kolmen minuutin kuluttua muna on valmis. Ota hyytynyt muna vedestä reikäkauhalla ja tee lopuille munille samoin kuin ensimmäiselle.

3. Sekoita öljy, viinietikka, vesi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Huuhtele salaatinlehdet, revi pienemmiksi ja jaa neljälle lautaselle. Valuta päälle kastike. Jaa lautasille lopuksi pekoni, leipäkrutongit ja hyydytetyt munat.

Lisää aiheesta:

Uppomunatoastit papujen keraPaistettu broileri kermakastikkeessaKääryleet tomaattikastikkeessaSuikalepihvit kantarellien keraGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaPatee oliivien kera
PekonisalaattiSalaatitKastikkeet ja dipitPääruoatAlkuruoat

Tämän salaatin alkuperäisreseptissä liha on nimeltään lardon. Se on vanhaa ranskaa ja samaa alkuperää kuin esim. meidän laardi-sanamme. Lardon on kevyesti savustettuja rasvaisia sianlihasuikaleita tai kuutioita.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti
  • 05.10.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 22.06.202009:47
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pekonisalaatti vuonankaalilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia