Salaatti kevyesti savustetun lohen kera
Tähän salaattiin olemme käyttäneet kevyesti savustettua lohta, mutta voit hyvin käyttää myös kylmäsavulohta. Ruokalajia ei voi valmistella etukäteen, mutta se valmistuu nopeasti juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kevyesti savustettua lohta
- 1 kypsä mango
- 1 avokado
- ½ punainen tai oranssi paprika
- ½ kerä jäävuorisalaattia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- ½ punainen chili
- 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tuore korianteri karkeasti. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, chili ja korianteri.
2. Poista lohesta ruodot ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi ne ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika ja suikaloi jäävuorisalaatti.
3. Pohjusta 4 lautasta salaatilla. Laita päälle mangoa ja avokadoa. Asettele lohta päälle, koristele paprikakuutioin. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan