Salaatti kevyesti savustetun lohen kera
Tähän salaattiin olemme käyttäneet kevyesti savustettua lohta, mutta voit hyvin käyttää myös kylmäsavulohta. Ruokalajia ei voi valmistella etukäteen, mutta se valmistuu nopeasti juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kevyesti savustettua lohta
- 1 kypsä mango
- 1 avokado
- ½ punainen tai oranssi paprika
- ½ kerä jäävuorisalaattia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- ½ punainen chili
- 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tuore korianteri karkeasti. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, chili ja korianteri.
2. Poista lohesta ruodot ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi ne ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika ja suikaloi jäävuorisalaatti.
3. Pohjusta 4 lautasta salaatilla. Laita päälle mangoa ja avokadoa. Asettele lohta päälle, koristele paprikakuutioin. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki