Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilötty varhaiskaali kahdella tapaa

5:18Teresa Välimäen säilöntävinkit
Julkaistu 25.08.2014 14:47
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Säilötty varhaiskaali

  • 1 pieni varhaiskaali (noin 500 g)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • Mausteliemi: 3 ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • ½ rkl sinapinsiemeniä
  • 1 dl mustaherukalla maustettua väkiviinaetikkaa (tai perusväkiviinaetikkaa ja mustaherukan lehtiä)
  • Lisäksi: puhdas noin ¾ litran vetoinen purkki

Sweetchilillä maustettua säilöttyä varhaiskaalia

  • 1 pieni varhaiskaali (noin 500 g)
  • 15 cm:n pala purjosipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • Mausteliemi: 3 ½ dl vettä
  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna siemenineen
  • 1 dl valkosipulilla maustettua väkiviinaetikkaa (tai perusväkiviinaetikkaa ja 1 valkosipulin kynsi puristettuna)
  • Lisäksi: puhdas noin ¾ litran vetoinen purkki

Valmistusohje

Säilötty varhaiskaali:

Suikaloi kaali, laita suikaleet kulhoon ja ripottele suikaleille suola ja sokeri. Puristele kaalia hieman ja jätä hetkeksi kulhoon pehmenemään. Jos kaalista irtoaa kulhon pohjalle nestettä, valuta se pois. Lisää pehmenneen kaalin joukkoon hienonnettu tilli. Lusikoi kaali puhtaaseen noin ¾ litran vetoiseen purkkiin.

Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sitten väkiviinaetikka. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi purkkiin kaalin päälle niin, että kaalisuikaleet peittyvät. Anna maustua ainakin pari vuorokautta ennen nauttimista. Säilytä jääkaapissa, jossa kaali säilyy useamman kuukauden.

Sweetchilillä maustettua säilöttyä varhaiskaalia:

Suikaloi kaali ja purjo ja ripottele niille suola ja sokeri. Puristele kaalia hieman ja jätä se hetkeksi kulhoon pehmenemään. Jos kaalista irtoaa kulhon pohjalle nestettä, valuta se pois. Lusikoi kaali puhtaaseen noin ¾ litran vetoiseen purkkiin.

Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sitten väkiviinaetikka. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi purkkiin kaalin päälle niin, että kaalisuikaleet peittyvät. Anna maustua ainakin pari vuorokautta ennen nauttimista. Säilytä jääkaapissa, jossa kaali säilyy useamman kuukauden.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiKaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiPerunacurry inkiväärin ja chilin kera
KasvislisukeSäilöntäMakuja ja ElämääPäivän reseptiTeresa VälimäkiAjankohtaistaSesongit

26.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)

Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit