Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramikeitto paahdettujen äyriäisten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Älä anna pitkän ainesluettelon pelästyttää, sillä tämä ruoka on todella nopea ja helppotekoinen juhlaruoka. Tarjoile pääruokana leivän kanssa.

Neljälle

  • 20 sinisimpukkaa kuorineen
  • 4 merirapua
  • 200 g katkarapuja
  • 8 kampasimpukkaa

Sahramikeitto

  • 2 salottisipulia
  • ½ purjo, valkoinen osa
  • 50 g fenkolia
  • 4 perunaa
  • 2 tomaattia
  • 2 ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ g sahramia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • 2 maustemittaa timjamia
  • 1 pieni laakerinlehti
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • aioli

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat huolella. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä naputtaa pöytään. Kalttaa tomaatit, puolita ja poista niistä siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuori salotit, puhdista purjo ja fenkoli. Silppua sipulit, viipaloi purjo ja fenkoli.

2. Kuullota kattilassa sipuli, purjo ja fenkoli oliiviöljyssä ruskistamatta. Lisää kalaliemi, viini, perunat, sahrami, timjami ja laakerinlehti. Keitä 10 minuuttia. Lisää keittoon viimeiseksi simpukat ja perunat ja keitä sen aikaa, että simpukat aukeavat. Nosta simpukat keitosta ja laita sivuun. Siivilöi liemestä vihannekset ja soseuta ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita vihannessose takaisin liemeen ja mausta keitto suolalla ja pippurilla myllystä.

3. Halkaise meriravut pitkittäin ja poista maha ja suoli. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön lopputupsu paikoilleen. Penslaa kuuma paistinpannu pienellä öljytilkalla ja paahda kampasimpukoita, merirapuja ja katkarapuja muutama minuutti, kunnes meriravut ja kampasimpukat muuttuvat valkoisiksi. Tarjoile paahdetut äyriäiset sekä keitetyt sinisimpukat yhdessä kuuman keiton kanssa. Tarjoa aioli erikseen.

Lisää aiheesta:

Mehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaSinisimpukka-katkarapukeittoKala-äyriäiskeittoKalapata merirapujen keraKalapata Cöte d'AzurKala-äyriäiskeitto jättikatkaravuilla
ÄyriäiskeittoKeitotUusivuosiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong