Sahramijambalaia
Tarjoile ruoan katkaravut kuorineen, tai jos haluat säästää ruokailijoita askartelulta pöydässä, kuori ne valmiiksi. Jambalaia on kaunis klassikko, tässä sahramin kanssa, jota on helppo tehdä myös isolle joukolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 sipuli silppuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl riisiä
- 0,5 g sahramia
- 100 g savukinkkusuikaleita
- 100 g salamisuikaleita
- 4 dl kanalientä
- mustapippuria ja timjamia
- 125 vihreitä pakasteherneitä
- tabascoa
- 200 g katkarapuja kuorineen
Valmistusohje
1. Kuullota nopeasti sipulisilppua ja murskattu valkosipulinkynsi öljyssä padassa. Sekoita joukkoon riisi ja sahrami ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
2. Lisää salami- ja kinkkusuikaleet ja kaada päälle kanaliemi. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes riisi on kypsää, noin 18 minuuttia.
3. Kääntele joukkoon herneet. Mausta muutamalla tabascotipalla ja lisää katkaravut. Kuumenna varovasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti