Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramijambalaia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl riisiä
  • 0,5 g sahramia
  • 100 g savukinkkusuikaleita
  • 100 g salamisuikaleita
  • 4 dl kanalientä
  • mustapippuria ja timjamia
  • 125 vihreitä pakasteherneitä
  • tabascoa
  • 200 g katkarapuja kuorineen

Valmistusohje

1. Kuullota nopeasti sipulisilppua ja murskattu valkosipulinkynsi öljyssä padassa. Sekoita joukkoon riisi ja sahrami ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.

2. Lisää salami- ja kinkkusuikaleet ja kaada päälle kanaliemi. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes riisi on kypsää, noin 18 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon herneet. Mausta muutamalla tabascotipalla ja lisää katkaravut. Kuumenna varovasti ja tarjoile.

Tarjoile ruoan katkaravut kuorineen, tai jos haluat säästää ruokailijoita askartelulta pöydässä, kuori ne valmiiksi. Jambalaia on kaunis klassikko, tässä sahramin kanssa, jota on helppo tehdä myös isolle joukolle.

Lisää aiheesta:

Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKanapata MarengoPastapaellaKikhernepaellaJättikatkarapuja ja papuja balsamicon keraPaella á la Sami Garam
PaellaLiharuokaKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera