Sahramijambalaia

Tarjoile ruoan katkaravut kuorineen, tai jos haluat säästää ruokailijoita askartelulta pöydässä, kuori ne valmiiksi. Jambalaia on kaunis klassikko, tässä sahramin kanssa, jota on helppo tehdä myös isolle joukolle.

Neljälle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl riisiä
  • 0,5 g sahramia
  • 100 g savukinkkusuikaleita
  • 100 g salamisuikaleita
  • 4 dl kanalientä
  • mustapippuria ja timjamia
  • 125 vihreitä pakasteherneitä
  • tabascoa
  • 200 g katkarapuja kuorineen

Valmistusohje

1. Kuullota nopeasti sipulisilppua ja murskattu valkosipulinkynsi öljyssä padassa. Sekoita joukkoon riisi ja sahrami ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.

2. Lisää salami- ja kinkkusuikaleet ja kaada päälle kanaliemi. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes riisi on kypsää, noin 18 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon herneet. Mausta muutamalla tabascotipalla ja lisää katkaravut. Kuumenna varovasti ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!