Kanapata Marengo

Tämä on sovellus kuuluisasta ruokalajista, jota tarjoiltiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen. Kokki poimi esiin ne ainekset, joita löysi – alkuperäisreseptiin kuuluu friteerattua kananmunaa, ravunpyrstöjä ja leipäkrutonkeja.

Kahdelle

  • 2 isoa kanankoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä
  • soijaa
  • rosmariinia ja timjamia
  • 10 kuorittua pikkusipulia
  • n. 200 g herkkusieniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne tilkassa rapsiöljyä. Laita kanat pataan, kaada päälle hieman soijaa ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

2. Ruskista sipulit ja sienet ja lisää ne pataan. Murusta päälle liemikuutio. Sekoita tomaattipyree, sitruunamehu ja vesi ja kaada pataan.

3. Keitä kanankoivet kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla, n. 25 minuuttia.

4. Tarjoile perunoiden, riisin tai nuudeleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!