Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanapata Marengo

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Kahdelle

  • 2 isoa kanankoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä
  • soijaa
  • rosmariinia ja timjamia
  • 10 kuorittua pikkusipulia
  • n. 200 g herkkusieniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne tilkassa rapsiöljyä. Laita kanat pataan, kaada päälle hieman soijaa ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

2. Ruskista sipulit ja sienet ja lisää ne pataan. Murusta päälle liemikuutio. Sekoita tomaattipyree, sitruunamehu ja vesi ja kaada pataan.

3. Keitä kanankoivet kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla, n. 25 minuuttia.

4. Tarjoile perunoiden, riisin tai nuudeleiden kera.

Tämä on sovellus kuuluisasta ruokalajista, jota tarjoiltiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen. Kokki poimi esiin ne ainekset, joita löysi – alkuperäisreseptiin kuuluu friteerattua kananmunaa, ravunpyrstöjä ja leipäkrutonkeja.

Lisää aiheesta:

Haudutettu broileri-tomaattipataThai-maustettu kanapataRakuunakanaa ja vihanneksiaVälimeren keittiön lammaspataaBaijerilainen lihapataPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
KanaaKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati