Kanapata Marengo

Tämä on sovellus kuuluisasta ruokalajista, jota tarjoiltiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen. Kokki poimi esiin ne ainekset, joita löysi – alkuperäisreseptiin kuuluu friteerattua kananmunaa, ravunpyrstöjä ja leipäkrutonkeja.

Kahdelle

  • 2 isoa kanankoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä
  • soijaa
  • rosmariinia ja timjamia
  • 10 kuorittua pikkusipulia
  • n. 200 g herkkusieniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne tilkassa rapsiöljyä. Laita kanat pataan, kaada päälle hieman soijaa ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

2. Ruskista sipulit ja sienet ja lisää ne pataan. Murusta päälle liemikuutio. Sekoita tomaattipyree, sitruunamehu ja vesi ja kaada pataan.

3. Keitä kanankoivet kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla, n. 25 minuuttia.

4. Tarjoile perunoiden, riisin tai nuudeleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.