Kanapata Marengo
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656742/landscape16_9/515/290/e00e5126a8819f61a77a962bde47aa8e/iu/899074-1558.jpg)
Tämä on sovellus kuuluisasta ruokalajista, jota tarjoiltiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen. Kokki poimi esiin ne ainekset, joita löysi – alkuperäisreseptiin kuuluu friteerattua kananmunaa, ravunpyrstöjä ja leipäkrutonkeja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 isoa kanankoipea
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rapsiöljyä
- soijaa
- rosmariinia ja timjamia
- 10 kuorittua pikkusipulia
- n. 200 g herkkusieniä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl sitruunamehua
- n. 3 dl vettä
Valmistusohje
1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne tilkassa rapsiöljyä. Laita kanat pataan, kaada päälle hieman soijaa ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.
2. Ruskista sipulit ja sienet ja lisää ne pataan. Murusta päälle liemikuutio. Sekoita tomaattipyree, sitruunamehu ja vesi ja kaada pataan.
3. Keitä kanankoivet kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla, n. 25 minuuttia.
4. Tarjoile perunoiden, riisin tai nuudeleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka