Ruusukaali-jauhelihapaistos
Herkullinen kaalipaistos valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Kookos- tai soijakermaa käyttämällä ruusukaali-jauhelihapaistos on myös laktoositon tarjottava.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 rkl öljyä
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 l ruusukaalia
- 1 sipuli hienonnettuna
- suolaa
- ripaus sokeria
- 2 tl timjamia
- vastajauhettua mustapippuria
- ripaus chiliä
- 2 dl kookoskermaa tai soijakermaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 0,5dl juustoraastetta
- 0,5 dl auringonkukan siemeniä
Valmistusohje
Ruskista öljyssä jauheliha. Lisää ruusukaalit ja sipuli, mausteet, tomaattimurska sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Pane voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja auringonkukansiemenet. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä.
Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa