Ruorimiehen kiusaus

Tämä on ihana savusilakka-ateria, jonka voit tarjoilla alkuruokana tai pääruokana keitettyjen uusien perunoiden kera.

Neljälle

  • 8 isoa savusilakkaa
  • 2 omenaa
  • 1 pieni purjo
  • ½ prk hienonnettuja punajuuria
  • 1 pieni prk kapriksia

Kastike

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1/3 dl viinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • hieman valkopippuria
  • 1-2 tl ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Perkaa kalat ja laita fileet vadille. Kuori ja kuutioi omenat, asettele ne silakoiden viereen yhdessä suikaloidun purjon, punajuurten ja kapristen kera.

2. Sekoita kastike ja kaada kaloille. Anna vadin mielellään vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.