Runebergin tortut onnistuvat mainiosti myös gluteenittomina. Valmista tortut muffinivuokiin, joista ne on helppo tarjota ja syödä lusikalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (8–10 kpl):
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen
Koristeluun:
- 100–150 g vadelmamarmeladia
- 2 dl tomusokeria
- vettä
Valmistusohje
Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200–225 C°:ssa noin 12–15 minuuttia.
Jäähdytä.
Koristelu
Pursota vadelmamarmeladi muffinien keskelle.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.