Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergin tortut, gluteeniton

Hellapoliisi
Julkaistu 31.01.2018 09:08

MTV LIFESTYLE

Runebergin tortut onnistuvat mainiosti myös gluteenittomina. Valmista tortut muffinivuokiin, joista ne on helppo tarjota ja syödä lusikalla.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (8–10 kpl):

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen

Koristeluun:

  • 100–150 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.

Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200–225 C°:ssa noin 12–15 minuuttia.

Jäähdytä.

Koristelu

Pursota vadelmamarmeladi muffinien keskelle.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.

Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat PipariruudutGluteeniton hedelmäkakkuGluteenittomat mokkapalatHellapoliisin gluteenittomat kastanjakuppikakut RuneberginmuffinitPorkkanakakku valkosuklaakuorrutteella
SemperGluteenittomat reseptitGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton