Rullasyltty
Itsetehty rullasyltty maistuu taatusti paremmalta kuin valmiina ostettu. Tämä vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 isoon sylttyyn
- n. 1 kg ohutta, luutonta vasikankylkeä
- 2 viipaletta silavaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ rkl kidesokeria
- 3-4 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 rkl rouhittua maustepippuria
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
Keittämiseen
- vettä
- 1 rkl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 pieni keltasipuli
- 1 porkkana paloina
Valmistusohje
1. Hiero lihaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta silavaviipaleet lihan lyhyemmälle puolelle. Ripottele päälle persiljaa, sinapinsiemeniä ja maustepippuria. Kääri tiukalle rullalle, niin että silavasiivut jäävät uloimmaksi. Sido rulla talousnarulla.
2. Laita rulla sauma alaspäin pataan. Kaada päälle vettä, niin että rulla peittyy ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 2 tuntia liedellä tai uunissa 150 asteessa. Kokeile, että liha tuntuu läpikypsältä.
3. Nosta syltty padasta ja valuta. Laita se painon alle jääkaappiin yön yli.
4. Leikkaa pois talousnaru. Viipaloi syltty ohuesti, tarjoile punajuurien ja säilykekurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti