Rullasyltty

Itsetehty rullasyltty maistuu taatusti paremmalta kuin valmiina ostettu. Tämä vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa.

1 isoon sylttyyn

  • n. 1 kg ohutta, luutonta vasikankylkeä
  • 2 viipaletta silavaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ rkl kidesokeria
  • 3-4 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rouhittua maustepippuria
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna

Keittämiseen

  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 porkkana paloina

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta silavaviipaleet lihan lyhyemmälle puolelle. Ripottele päälle persiljaa, sinapinsiemeniä ja maustepippuria. Kääri tiukalle rullalle, niin että silavasiivut jäävät uloimmaksi. Sido rulla talousnarulla.

2. Laita rulla sauma alaspäin pataan. Kaada päälle vettä, niin että rulla peittyy ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 2 tuntia liedellä tai uunissa 150 asteessa. Kokeile, että liha tuntuu läpikypsältä.

3. Nosta syltty padasta ja valuta. Laita se painon alle jääkaappiin yön yli.

4. Leikkaa pois talousnaru. Viipaloi syltty ohuesti, tarjoile punajuurien ja säilykekurkun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.