Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rullasyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsetehty rullasyltty maistuu taatusti paremmalta kuin valmiina ostettu. Tämä vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

1 isoon sylttyyn

  • n. 1 kg ohutta, luutonta vasikankylkeä
  • 2 viipaletta silavaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ rkl kidesokeria
  • 3-4 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rouhittua maustepippuria
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna

Keittämiseen

  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 porkkana paloina

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta silavaviipaleet lihan lyhyemmälle puolelle. Ripottele päälle persiljaa, sinapinsiemeniä ja maustepippuria. Kääri tiukalle rullalle, niin että silavasiivut jäävät uloimmaksi. Sido rulla talousnarulla.

2. Laita rulla sauma alaspäin pataan. Kaada päälle vettä, niin että rulla peittyy ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 2 tuntia liedellä tai uunissa 150 asteessa. Kokeile, että liha tuntuu läpikypsältä.

3. Nosta syltty padasta ja valuta. Laita se painon alle jääkaappiin yön yli.

4. Leikkaa pois talousnaru. Viipaloi syltty ohuesti, tarjoile punajuurien ja säilykekurkun kera.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaTäytetyt kylkiluutIsoäidin porsaskääryleetTonyn pihviliharullatSkoonelainen rullasylttyPiparjuurimarinoitua lohta
VasikanleikeKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanleike
  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Porsaanleike

    Oskarinleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leike Milanese

  • 18.02.201300:00
    Porsaanlihapata

    Ruotsalainen lihapannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vasikan fileet