Rullasyltty

Itsetehty rullasyltty maistuu taatusti paremmalta kuin valmiina ostettu. Tämä vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa.

1 isoon sylttyyn

  • n. 1 kg ohutta, luutonta vasikankylkeä
  • 2 viipaletta silavaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ rkl kidesokeria
  • 3-4 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rouhittua maustepippuria
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna

Keittämiseen

  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 porkkana paloina

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta silavaviipaleet lihan lyhyemmälle puolelle. Ripottele päälle persiljaa, sinapinsiemeniä ja maustepippuria. Kääri tiukalle rullalle, niin että silavasiivut jäävät uloimmaksi. Sido rulla talousnarulla.

2. Laita rulla sauma alaspäin pataan. Kaada päälle vettä, niin että rulla peittyy ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 2 tuntia liedellä tai uunissa 150 asteessa. Kokeile, että liha tuntuu läpikypsältä.

3. Nosta syltty padasta ja valuta. Laita se painon alle jääkaappiin yön yli.

4. Leikkaa pois talousnaru. Viipaloi syltty ohuesti, tarjoile punajuurien ja säilykekurkun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!