Rullasyltty sienitäytteellä
Hemmottele itseäsi entisajoilta tuoksuvalla ja maistuvalla ruoalla. Mikset kutsuisi kotiin ystäviä laittamaan ruokaa kanssasi? Seisovaan pöytään reseptistä riittää 12-15 hengelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 2 luutonta lampaanrintaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g vähärasvaista sianjauhelihaa
- 100 g herkkusieniä
- 1 nippu persiljaa
Keittämiseen
- n. 1 l naudanlientä
- 1 tl meiramia
Valmistusohje
1. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Hienonna sienet ja persilja. Sekoita jauheliha, sienet, persilja ja mausteet ja levitä seos lampaanrinnoille. Kääri lihat tiukalle rullalle ja sido talouslangalla.
2. Laita rullat pataan, kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti ja lisää meirami. Hauduta hiljalleen n. 1 tunti kunnes liha on kypsää. Anna rullien jäähtyä keittoliemessään.
3. Laita rullat painon alle jääkaappiin yön yli, esim. paistinpannu painona. Poista seuraavana päivänä talouslanka ja viipaloi rullasyltyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa