Ruisblinit
Ainekset
- ½ l maitoa
- 1 prk kermaviiliä
- 3 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 pala hiivaa
- 1 kananmuna
- suolaa
- voita
Valmistusohje
Murenna hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sekaan ruisjauhot ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan, esimerkiksi grillin sivupöydälle. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot, kermaviili sekä suolaa ja anna nousta edelleen.
Erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan ja vatkaa valkuainen vaahdoksi. Keltuaisen voit lisätä taikinaan. Nostele valkuaisvaahto blinitaikinaan juuri ennen paistamista. Paista kirkastetussa voissa blinipannulla, ohukaispannulla tai vaikka suoraan parilatasolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan