Ruisblinit

Ainekset

  • ½ l maitoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 pala hiivaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • voita

Valmistusohje

Murenna hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sekaan ruisjauhot ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan, esimerkiksi grillin sivupöydälle. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot, kermaviili sekä suolaa ja anna nousta edelleen.

Erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan ja vatkaa valkuainen vaahdoksi. Keltuaisen voit lisätä taikinaan. Nostele valkuaisvaahto blinitaikinaan juuri ennen paistamista. Paista kirkastetussa voissa blinipannulla, ohukaispannulla tai vaikka suoraan parilatasolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!