Ruis-muikkupiiras

Ainekset

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 sipuli
  • 10 siivua pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sulaa voita

Valmistusohje

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Levitä puolet ruistaikinasta pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan reunoja myöten. Asettele puolet pekonista taikinan päälle. Täytä vuoka muikuilla ja paistetuilla sipuli-siivuilla. Asettele loput pekonit viimeiseksi päälle.

Kauli loppu ruistaikina ja aseta kanneksi piiraan päälle. Sulje hyvin reunoista. Voitele sulalla voilla ja tee muutama reikä piiraaseen haarukalla.

Paista uunissa noin 40 minuuttia 190 asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa irti vuoasta tai leikkaa paloiksi suoraan vuoassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.