Ruis-muikkupiiras

Ainekset

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 sipuli
  • 10 siivua pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sulaa voita

Valmistusohje

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Levitä puolet ruistaikinasta pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan reunoja myöten. Asettele puolet pekonista taikinan päälle. Täytä vuoka muikuilla ja paistetuilla sipuli-siivuilla. Asettele loput pekonit viimeiseksi päälle.

Kauli loppu ruistaikina ja aseta kanneksi piiraan päälle. Sulje hyvin reunoista. Voitele sulalla voilla ja tee muutama reikä piiraaseen haarukalla.

Paista uunissa noin 40 minuuttia 190 asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa irti vuoasta tai leikkaa paloiksi suoraan vuoassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!