Ruijanpallasta, tsatsikia ja täytettyjä tomaatteja

Ruijanpallas on niin maukas kala, ettei se kaipaa turhia hienouksia - pelkästään voissa paistaminen takaa herkullisen lopputuloksen. Täytetyt tomaatit ja tsatsiki ovat pirteä lisä kalalle. Aterian täydentävät näyttävät perunaruusukkeet.

4 annosta

  • 600 g ruijanpallasta
  • 2 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • suolaa ja pippuria

Tsatsiki

  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • ½ tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tsatsiki: Poista kurkusta kantaosat, halkaise se pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteeseen suola. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ja valuta neste pois. Sekoita puristettu valkosipuli ja oliiviöljy jogurttiin. Sekoita kurkkuraaste jogurttikastikkeeseen.

2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi ja kuullota paprika. Täytä tomaatit paprikakuutioilla.

3. Kuivaa ja paista kalafileet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen tomaattien ja tsatsikin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.