Ruijanpallasta, tsatsikia ja täytettyjä tomaatteja
Ruijanpallas on niin maukas kala, ettei se kaipaa turhia hienouksia - pelkästään voissa paistaminen takaa herkullisen lopputuloksen. Täytetyt tomaatit ja tsatsiki ovat pirteä lisä kalalle. Aterian täydentävät näyttävät perunaruusukkeet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g ruijanpallasta
- 2 tomaattia
- 1 keltainen paprika
- suolaa ja pippuria
Tsatsiki
- 1 kurkku
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- ½ tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tsatsiki: Poista kurkusta kantaosat, halkaise se pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteeseen suola. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ja valuta neste pois. Sekoita puristettu valkosipuli ja oliiviöljy jogurttiin. Sekoita kurkkuraaste jogurttikastikkeeseen.
2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi ja kuullota paprika. Täytä tomaatit paprikakuutioilla.
3. Kuivaa ja paista kalafileet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen tomaattien ja tsatsikin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka