Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Komea ruijanpallas on yksi suurimmista kampelakaloista. Ruijanpallaksen lisukkeeksi Claus suosittelee keitettyä purjosipulia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

6 annosta

  • 1 pala ruijanpallasta, noin 2–2½ kg
  • 4 purjosipulia
  • 100 g suolattuja kapriksia
  • 1 salottisipuli
  • ½ nippua leveälehtistä persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl siideriviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Puhdista ruijanpallas. Jos olet ostanut kokonaisen kalan, tarkista että se on tuore. Tarkista kalan silmät, kidukset ja tuoksu. Leikkaa kalasta filee ja poista nahka. Leikkaa filee 12 osaan.

Puhdista purjosipulit. Käytä runsaasti kylmää vettä, jotta saat varmasti kaiken lian ja hiekan pois. Jaa purjosipulit 12 osaan siten, että jokainen pala on noin 5 cm pitkä. Kuori sipuli ja hienonna kapristen kanssa. Sekoita sipuli-kaprisseokseen öljy, viinietikka, sinappi ja hunaja. Lopputuloksena on herkullinen, paksu vinegretti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä purjosipulin palat pehmeiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Ota pehmeät palat pois vedestä ja kaada ne suoraan vinegrettiin. Lorauta mukaan hieman purjosipulien keitinvettä. Näin sipulinpalat imevät itseensä vinegrettiä ja sen kaikkia upeita makuvivahteita.

Paista ruijanpallasta paistinpannussa palojen paksuudesta riippuen noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa purjosipulien kanssa. Lisänä voit tarjota myös arktisista taskuravuista ja perunasta valmistettua kompottia.

Lisää aiheesta:

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraMerikrottimedaljongit pekonikääreessäMustekalapataChili-garam masala-kalaaYrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä Keltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
KalapataGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata