Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruijanpallasceviche

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 400 g ruijanpallasta
  • ½ avokado
  • ¼ punainen paprika
  • ½ mango
  • 2 salottisipulia
  • 1 cm jalapenoa
  • 1 cm chiliä
  • hieman jäävuorisalaattia
  • 1-2 rkl raastettua kookosta
  • 3 korianterinoksaa

Kastikkeeseen

  • 1 limen mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 iso ruokabanaani
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl jäävettä
  • 2 kevyesti vatkattua keltuaista
  • 3 dl öljyä, esim. rapsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuutioi ruijanpallas ja laita palat kulhoon. Kuutioi vihannekset ja hedelmät. Suikaloi sipuli, poista chileistä siemenet ja kuutioi hienoksi. Suikaloi salaatti ja kasta suikaleet nopeasti kiehuvaan veteen, valuta ja kuivaa. Paahda kookos kuivassa pannussa, kunnes raaste on saanut väriä. Anna jäähtyä. Hienonna korianteri.

2. Sekoita kastike. Lado kaikki ainekset paitsi kookos kulhoon kalan päälle. Kaada päälle kastike, sekoita ja anna maustua viileässä 1 tunti. Ripottele päälle kookosta ennen tarjoilua.

3. Kuori banaani ja viipaloi se sentinkokoisiksi siivuiksi. Laita jauhot kulhoon, tee keskelle syvennys ja lisää vesi ja keltuainen. Sekoita vain niin paljon, että ainekset sekoittuvat, taikinassa voi olla hieman paakkuja.

Ceviche on raikas ja helposti valmistettava alkuruoka latinalaisin juurin, kala marinoidaan limemehulla. Vinkki: Jos raakaa kalaa jää yli, kuutioi ja pakasta se annoksina niin voit valmistaa cevicheä nopeasti. Vaihtele reseptiä sen mukaan mitä kotoa löytyy.

4. Sulje liesituuletin. Täytä paksupohjainen kattila öljyllä ja kuumenna 180 asteeseen tai kunnes leipäkuutio ruskistuu öljyssä 15 sekunnissa. Pidä kansi lähistöllä varmuuden vuoksi (jos öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kannella, älä missään nimessä yritä kaataa vettä päälle).

Kääntele banaaniviipaleet jauhoissa, ravistele pois liika jauho ja kasta palat sitten frityyritaikinaan. Friteeraa viipaleet rapeiksi ja kullankeltaisiksi erissä, valuta talouspaperilla. Tarjoile vastafriteeratut banaaniviipaleet cevichen kanssa.

Lisää aiheesta:

RicottapilvetFriteeratut broileripihvit ja avokadoaioliFish and chips japanilaisittainKalagratiini foliovuoassaJuustocurry herneiden keraKasvislasagne papujen kera
CevicheLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohi-avokadoceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkaceviche- ja pihvit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Surimiceviche avokadon, papaijan ja limen kera