Ruijanpallasceviche
Ceviche on raikas ja helposti valmistettava alkuruoka latinalaisin juurin, kala marinoidaan limemehulla. Vinkki: Jos raakaa kalaa jää yli, kuutioi ja pakasta se annoksina niin voit valmistaa cevicheä nopeasti. Vaihtele reseptiä sen mukaan mitä kotoa löytyy.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 400 g ruijanpallasta
- ½ avokado
- ¼ punainen paprika
- ½ mango
- 2 salottisipulia
- 1 cm jalapenoa
- 1 cm chiliä
- hieman jäävuorisalaattia
- 1-2 rkl raastettua kookosta
- 3 korianterinoksaa
Kastikkeeseen
- 1 limen mehu
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa, mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 iso ruokabanaani
- 1 dl jauhoja
- 1 dl jäävettä
- 2 kevyesti vatkattua keltuaista
- 3 dl öljyä, esim. rapsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuutioi ruijanpallas ja laita palat kulhoon. Kuutioi vihannekset ja hedelmät. Suikaloi sipuli, poista chileistä siemenet ja kuutioi hienoksi. Suikaloi salaatti ja kasta suikaleet nopeasti kiehuvaan veteen, valuta ja kuivaa. Paahda kookos kuivassa pannussa, kunnes raaste on saanut väriä. Anna jäähtyä. Hienonna korianteri.
2. Sekoita kastike. Lado kaikki ainekset paitsi kookos kulhoon kalan päälle. Kaada päälle kastike, sekoita ja anna maustua viileässä 1 tunti. Ripottele päälle kookosta ennen tarjoilua.
3. Kuori banaani ja viipaloi se sentinkokoisiksi siivuiksi. Laita jauhot kulhoon, tee keskelle syvennys ja lisää vesi ja keltuainen. Sekoita vain niin paljon, että ainekset sekoittuvat, taikinassa voi olla hieman paakkuja.
4. Sulje liesituuletin. Täytä paksupohjainen kattila öljyllä ja kuumenna 180 asteeseen tai kunnes leipäkuutio ruskistuu öljyssä 15 sekunnissa. Pidä kansi lähistöllä varmuuden vuoksi (jos öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kannella, älä missään nimessä yritä kaataa vettä päälle).
Kääntele banaaniviipaleet jauhoissa, ravistele pois liika jauho ja kasta palat sitten frityyritaikinaan. Friteeraa viipaleet rapeiksi ja kullankeltaisiksi erissä, valuta talouspaperilla. Tarjoile vastafriteeratut banaaniviipaleet cevichen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan