Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Routalihaa ja juurespyttiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg hirven sisäpaistia
  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl murskattuja katajanmarjoja

Juurespyttipannu

  • ½ lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pakasta liha. Kun alat valmistaa lihaa, nosta se sulamattomana paistoritilälle uunipannun päälle ja nosta kylmään uuniin alatasolle. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen (yön yli paistossa riittää 85 astettakin). Paistoaika on pitkä, vähintään 9-10 tuntia, mielellään yön yli. Kun liha on ollut uunissa 2 tuntia ja sulanut, paina siihen lämpömittari. Kun lihan sisälämpötila on 65 astetta, se on kypsää.

2. Sekoita suolaliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Nosta liha uunista sopivaan astiaan ja kaada kuuma suolaliemi päälle. Peitä kannella tai foliolla ja laita astia viileään vähintään 4-5 tunniksi tai pidempään.

3. Kuori lanttu, selleri, palsternakat, porkkanat ja perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi kuutioiksi. Paista juurekset pehmeiksi voissa, noin 10 minuuttia. Silppua persilja, lisää se pyttipannuun, samoin suolaa ja sokeria, sekoita huolella, pidä lämpimänä. Ota liha suolaliemestä ja kuivaa se. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pyttipannun kanssa.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoLuumutäytteinen porsaanseläkePorsaanpaistia ja punakaaliaPyöreä paistiLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaTumma häränlihaliemi
PyttipannuKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tämä jos jokin on ruotsalainen erikoisuus, juhlien herkku ja seisovan pöydän kruunu: tjälknöl. Sananmukaisesti se olisi routamöykky, mutta herkku tehdään tavallisesti jäädytetystä hirvenlihasta paistamalla sitä hitaasti alhaisella lämmöllä ja heittämällä paisti vielä suolaliemeen. Joskus tjälknöl tehdään muustakin lihasta, vaikkapa lampaasta.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu