Rosmariinintuoksuinen joulukinkku

Näin saat kinkkuun uutta potkua. Kun leikkaat raaasta kinkusta kamaran pois, se imee itseensä paremmin mausteista makua paistamisen aikana.

1 joulukinkkuun

  • 3-4 kg joulukinkku
  • 2 tl kokonaisia neilikoita
  • 2 tl kokonaisia maustepippureita
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl meiramia
  • 6 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteesen. Huuhtele kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.

2. Rouhi mausteet morttelissa yksi kerrallaan ja sekoita ne. Murusta laakerinlehdet. Taputtele kaikki mausteet kinkun kamarapuolelle.

3. Pistä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan ja kääri kinkku alumiinifolioon. Laita se ritilälle uunipannun päälle.

4. Paista kinkku uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja