Rosmariinintuoksuinen joulukinkku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662438/landscape16_9/515/290/a1d909206f33583dd5871a4aaad063ea/lU/898920-3033.jpg)
Näin saat kinkkuun uutta potkua. Kun leikkaat raaasta kinkusta kamaran pois, se imee itseensä paremmin mausteista makua paistamisen aikana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 joulukinkkuun
- 3-4 kg joulukinkku
- 2 tl kokonaisia neilikoita
- 2 tl kokonaisia maustepippureita
- 2 tl rosmariinia
- 2 tl meiramia
- 6 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteesen. Huuhtele kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.
2. Rouhi mausteet morttelissa yksi kerrallaan ja sekoita ne. Murusta laakerinlehdet. Taputtele kaikki mausteet kinkun kamarapuolelle.
3. Pistä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan ja kääri kinkku alumiinifolioon. Laita se ritilälle uunipannun päälle.
4. Paista kinkku uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka