Rosmariininmakuiset lammasvartaat
Näyttää hauskalta ja maistuu erityishyvältä, kun käytät rosmariininoksia vartaina. Niiden pitää kuitenkin olla jämäköitä, muuten joudut vaihtamaan ne tavallisiin puuvartaisiin ja maustaa marinadin rosmariinilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lampaan ulkofileetä
- 12 tukevaa rosmariininoksaa
- (tai puuvartaita)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- gourmetsuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Vedä vartaina käytettävistä rosmariininoksista alalehdet irti.
2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita rosmariininlehdet ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa ja marinoi seoksessa lihakuutioita 2 tuntia.
3. Pujota rosmariininoksiin/puuvartaisiin vuorotellen lihakuutioita ja sipulilohkoja. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja grillaa vartaat grillissä noin 2-4 minuuttia puoleltaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan