Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariininmakuiset lammasvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • 12 tukevaa rosmariininoksaa
  • (tai puuvartaita)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Vedä vartaina käytettävistä rosmariininoksista alalehdet irti.

2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita rosmariininlehdet ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa ja marinoi seoksessa lihakuutioita 2 tuntia.

3. Pujota rosmariininoksiin/puuvartaisiin vuorotellen lihakuutioita ja sipulilohkoja. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja grillaa vartaat grillissä noin 2-4 minuuttia puoleltaan.

Näyttää hauskalta ja maistuu erityishyvältä, kun käytät rosmariininoksia vartaina. Niiden pitää kuitenkin olla jämäköitä, muuten joudut vaihtamaan ne tavallisiin puuvartaisiin ja maustaa marinadin rosmariinilla.

Lisää aiheesta:

Thai-maustetut kalkkunavartaatGrillatut, marinoidut porsaankyljyksetLiha-vihannesvartaatShashlik-vartaatLammasvartaat grillissäGrillivartaat porsaanfileestä
LammasvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat