Rosmariininmakuiset lammasvartaat

Näyttää hauskalta ja maistuu erityishyvältä, kun käytät rosmariininoksia vartaina. Niiden pitää kuitenkin olla jämäköitä, muuten joudut vaihtamaan ne tavallisiin puuvartaisiin ja maustaa marinadin rosmariinilla.

Neljälle

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • 12 tukevaa rosmariininoksaa
  • (tai puuvartaita)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Vedä vartaina käytettävistä rosmariininoksista alalehdet irti.

2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita rosmariininlehdet ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa ja marinoi seoksessa lihakuutioita 2 tuntia.

3. Pujota rosmariininoksiin/puuvartaisiin vuorotellen lihakuutioita ja sipulilohkoja. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja grillaa vartaat grillissä noin 2-4 minuuttia puoleltaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja